Hírek

2012.09.18. 18:57

Százak jöttek el a 4N Acoustic estjére

Szombathely - Annyian még nem voltak a szimfónia-udvarban (zsinagóga-udvar), mint múlt szombaton este. A 4N Acoustic zenekar és vendégei adtak koncertet.

Peltzer Géza

Úgy döntöttem, ezt a cikket a szereplők felsorolásával kezdem  nehogy az ingyen fellépő zenészek, énekesek közül valaki is kimaradjon - és ha marad még hely, kitöltöm személyes benyomásokkal. A zenekar tagjain (Holdosi Attila, Kutrovics Tamás, Hollósi László, Bujtás Ervin) felléptek még: Horváth Meggie, Peltzer Géza, Wéber Edina, Ujvári Timi, Punger Pál, Hindi Fatima,  Németh Ádám, Szabó Tibor, Mérei Tamás, Nagy Dóri, Mészáros Balázs, Tomena Ákos, Tóth Dani, Doma Bence, Németh Balázs, Garger Dániel, Tiborcz Lajos, Varga Dani, Joós Bence, Simon Zsolt, Pénzes Attila, a Quadruplum énekegyüttes, konferált Perlaki Nóri.


Miután magam is a fellépők egyike voltam, személyes benyomásaimat tudom csak megosztani az olvasóval. Ami a legfontosabb: az igényes gitár, illetve gitárkíséretre íródott zenét játszó  4N Acoustic ma azon nagyon kevés zenekarok közé tartozik, amely nem saját boldogulását, a pénzkeresést tekinti első számú célnak, sokkal inkább az motiválja őket, hogy egyfajta zenei kohóként működjenek.
Rendszeresen hívnak vendégeket koncertjeikre, tavaly már rendeztek egy olyan bulit, amelyen a tavaly velük fellépőkkel adtak közös konceret.

Az idei buli azonban felülmúlta a tavalyit: összesen harmincan álltak színpadra, ráadásul a műsor összeállítása is színesedett (a tőlük megszokott igényes rockon  kívül láthattunk ütősegyüttest, halhattunk gospelt,  tangót).
Olyan vendégeket is hívtak - és azok el is jöttek -,  akik számára talán talán szokatlan műfaj a könnyűzene. Itt volt például Szabó Tibor, a szombathelyi Weöres Színház tagja, akiről tudni kell, hogy ő a legjobban éneklő színész a társulatban. De örömmel fogadta a meghívást Mérei Tamás csellóművész-igazgató is, és játszott két számban szólót is. (Mellettem ült halálos nyugalommal, még akkor is derűsen mosolygott, amikor a szél által lefújt kottát fordítva tettem fel kottatartójára -  lehet, úgy is lejátszotta volna). 

A kis, zárt udvart betöltő vendégek nagy száma  már önmagában minősítette a koncertet. De ha már személyes ez az írás, hadd emeljek ki két olyan dalt, amely számomra igazi meglepetés volt, katarzist okozott. Az egyik Nagy Dóri és  Kutrovics Tamás hangszeres duettje, a Lily Was Here, a másik pedig Tóth Dani és Bujtás Ervin gitáros-énekes duettje, a Black Bird.

Aki nem foglalt asztalt, este már nem kapott. Ezt tette egy osztrák házaspár is: csak kávézni ültek be délután, de hallva a zenészek beállását, úgy döntöttek, maradnak. A  férfin rövidnadrág volt, de aggódott, hogy  fázni fog. A koncert előtt ezért kiugrottak egy hipermarketbe nadrágot venni, és a bulira visszaértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!