Hírek

2012.09.09. 06:36

Víg band, big band beharangozó a Fő téren

Szombathely – A „Kicsit szomorkás a hangulatom máma” kezdetű sláger volt az egyik magyar dal, amit az Isis Big Band játszott a Big Band Fesztivál zárókoncertjén szombaton este, aminek ellentmondani látszik, mégis igaz: igazi víg band muzsika töltötte be a Fő teret.

Merklin Tímea

Az egymást követő big band koncertek estére buliba torkolltak, a házigazda zenekar a műfaj abszolút trendi csúcsát hozta: fellépésük az igényes szórakoztatás magasiskolája, több énekessel, hogy még jobban feldobják a produkciót. A big band instrumentális zene, voltak ilyen számok is, de egyre több az énekes megszólalás – például Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház színművésze háromszor is fellépett az estén. Ez a személyesség még inkább megszólítja a közönséget – és ez a cél -,  a slágerek eképpen nemcsak fülbemászóak, de attraktívabbak is. Legalábbis Horváth Meggie minden mozdulata, mimikája és tekintete mindig show-ban utazik, így víg band a big band. Ő énekelte az Imádok férjhez menni című darabból a Kicsit szomorkás a hangulatom máma kezdetű dalt - a Magyar Dal Napján jegyezzük meg: Szenes Iván szerzeménye -, amit eredetileg Darvas Iván adott elő.

Mivel a Big Band Fesztivál a Magyar Dal Napja beharangozója volt, minden együttes hozott magyar dalt. Az Isis Big Band kettőt is, a másik magyar szám a szintén sokak kedvence szerző, Máté Péter dala volt: a Zene nélkül mit érek én-t Vincze Attila énekelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!