Hírek

2012.10.18. 17:48

Átadták a Prima-díjakat Vas megyében (fotókkal)

Szombathely - Újra ünnepeltek a vasi vállalkozók. Mint 2005 óta minden ősszel, csütörtökön is átadták a megye legrangosabb elismerését, a „vasi Nobel-díjat”, azaz a Prima- díjakat. Most is a Vas Népe olvasói döntötték el, ki kapja a közönségdíjat.

Némethy Mária

A megyei Prima-díj átadáshoz az elsők között csatlakoztak Vas megye vállalkozói. Szőnye József, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei elnöke – aki tagja a Prima Primissima kuratóriumnak – szorgalmazta a Vas Megyei Prima-díj létrejöttét. Ezt immár nyolcadik alkalommal adták át csütörtökön. A díjakhoz a bankok, takarékszövetkezetek is hozzájárultak. Szőnye József köszöntőjében kiemelte:

– A vállalkozók évről évre ezzel a díjjal ismerik el a kimagasló szellemi teljesítményt nyújtó, köztiszteletben álló személyiségeket.

A galériáért kattintson a képre!

Dr. Lovassy Tamás, a Prima Primissima Alapítvány titkára bejelentette: Demján Sándor vállalása – az, hogy milliókat áldoz magányvagyonából a Prima Primissima díjakra – az idén lejár, Csányi Sándor viszi tovább.

A Vas Megyei Prima-díjat három kategóriában osztották ki csütörtökön is. Három jelölt közül választotta ki a VOSZ megyei elnöksége mellett működő tanácsadó testület a díjazottakat, akik egymillió forintot kaptak, a jelöltek 100-100 ezer forintot. A közönségdíjra az idén is a Prima-díj fő médiatámogatója, a Vas Népe olvasói szavazhattak. A közönségdíjas jutalmazásáról most is Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Puskás Tivadar gondoskodott.

Az idén tudomány kategóriában Retkes József kertészmérnök, egyetemi docens kapta a díjat, jelölt volt dr. Grasselly Magdolna gyermekorvos és prof. dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, egyetemi tanár. Sport kategóriában Király Gábor 86-szoros válogatott labdarúgó kapus lett Prima-díjas, Földesi János testnevelő- sportvezető és Szarka Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó volt még jelölt. Oktatás és közművelődés kategóriában Halmágyi Miklós újságíró, a Vas Népe főszerkesztője vehette át a Prima-díjat, jelölt volt dr. Vígh Kálmán történész, főiskolai docens és dr. Mátrai István középiskolai tanár.

Halmágyi Miklós főszerkesztő a közönségdíjról elmondta: közel ötezer szavazat érkezett a jelöltekre, ennek 40 százalékát dr. Vígh Kálmán kapta. Az idei díjátadó különlegessége volt: különdíjat is kiosztottak, ezt dr. Vágó Attila orvos kapta.

Az ünnepi műsorban fiatal tehetségek léptek fel, diákok, kitűnő produkciókkal. Elsőként bolyaisok adták elő Berzsenyi egyik versét Jordán Tamás vezényletével.

A gálán adták át a megyei VOSZ-díjakat is. Az év kertésze lett Varga Hajnalka, bankára Hozbor Imréné, gépjármű kereskedője Baumgartner Tibor, víz-gáz központifűtés szerelője Kolonics Tamás.


 

Dr. Vágó Attila kapta a Prima különdíját. Bő község szülötte, Szegeden végzett egyetemet. 1986-ban Angliába emigrált, 1989-ben hazatért. A megyei kórházban is dolgozott, ma Lukácsházán körzeti orvos, szakfelügyelő főorvos. Közéleti szerepvállalása sokrétű.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!