Hírek

2012.10.29. 05:54

Eladnák a fél házat Vasváron

Vasvár - Együtt kívánják elhelyezni a létesítendő járási hivatalt és a munkaügyi kirendeltséget. A két funkció összeköltöztetésére az Árpád tér 1. látszik legalkalmasabbnak.

Merklin Tímea

A Vas Megyei Kormányhivatal vezetői, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal kijelölt dolgozói, valamint a helyi vezetők együtt járták be az önkormányzati tulajdonban lévő Árpád tér 1. alatti, 394 helyrajzi számú ingatlant, amelyet augusztus 31-ig a HP Magyarország Kft. bérelt az önkormányzattól. A járást ingyenesen helyezik majd el ebben az épületben, amelynek szabadpiaci értéke 76 millió 800 ezer forint. A munkaügyi kirendeltség ideköltöztetése pályázati pénzből valósulhat meg, az ingatlan felének megvásárlásával.

A vasvári munkaügyi kirendeltség rossz körülmények között működik, az ügyfelek fogadása, ügyeinek intézése nem felel meg az előírt követelményeknek. Viszont lehetőség mutatkozik arra, hogy egy pályázaton részt vegyenek. Amennyiben a pályázaton nyernek, az Árpád tér 1. alatti épület ötven százalékos tulajdonrészének megvásárlásával lehetőség lesz az átköltözésükre.

Addig a 2013. január 1-jétől felálló járási hivatalt a vasvári polgármesteri hivatalban helyezik el, körülbelül 16 fős létszámmal. A szükséges helyiségek száma kevesebb, mint kellene, ezért ez a nagy zsúfoltságot eredményező megoldás, remélik, csak átmeneti.

A képviselő-testület a legutóbbi ülésén tehát az épület felét ajánlotta ingyenes állami használatra a Vas Megyei Kormányhivatal kezelésébe, a másik felét – nyertes pályázat esetén – eladásra, a munkaügyi kirendeltség számára. A szándéknyilatkozat csak a két funkció együttes megvalósítása esetén érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!