Hírek

2012.10.19. 13:58

Emlékkutat avattak Bükfürdőn (fotókkal)

Bükfürdő - A fürdő egész éves jubileumi ünnepségsorozatának lezárásaként pénteken emlékkutat avattak a gyógy- és strandfürdő területén.

Merklin Tímea

Felavatása után megáldották a gyógyvizes ivókutat, amelyet Szent Kelemenről, Bük város védőszentjéről neveztek el. Kelemen pápa a hagyomány szerint krími száműzetésében vizet fakasztott a kőfejtőben szomjazóknak.

A galériáért kattintson a képre!

A Bükfürdőn feltörő egyedi összetételű alkáli hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú gyógyvíz nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas ásványi anyag tartalommal (15.000 mgl) rendelkezik. Kiválóan alkalmas szinte valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére, és emellett ivókúra formájában is alkalmazható. Különösen hatásos krónikus gyomorhurut, fekélybetegség és emésztési zavarok gyógyításánál. A fürdő ivókúrát preferáló vendégei számára a csodatévő gyógyvíz eddig is elérhető volt a fürdő több pontján, ám ezentúl egy különleges új helyszínen is igénybe vehetik ezt a lehetőséget, ahol egy kígyót szimbolizáló kútból tör elő a kiváló ásványvíz.

Bükfürdő gyógyvize már 1979-ben országosan kiemelt gyógyhellyé, majd Európa-szerte ismert fürdővárossá tette a települést. Az 1962-ben egy medencével megnyíló létesítmény mára már 32 medencével, több mint 5200 négyzetméter vízfelülettel rendelkező komplexummá bővült. A tavalyi nyáron szinte minden elemében megújult Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum ezidáig közel 32 millió vendéget fogadott, nevéhez, történetéhez számos gyógyulás, felejthetetlen nyaralás, és élményteli kikapcsolódás fűződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!