Hírek

2013.01.29. 12:47

Egészség ház lesz a régi moziból Vasváron

Vasvár - Kétszáz millió forintos beruházással egészségházat alakítanak ki a moziból, ahol több szakrendelés lesz, mint jelenleg a körházban. Ha minden rendben megy, az új egészségközpont 2014. nyarán nyit.

Merklin Tímea

Az Árpád téren álló régi mozi az 1900-as évek elején épült, már évtizedek óta nem volt a funkciójában. Próbálták hasznosítani, de nem jártak sikerrel. Most egy február 15-ig beadandó pályázat segítségével kívánják egészségházzá alakítani a 480 négyzetméter alapterületű, kétszintes épületet, amelynek teljes felújítása szükséges.

Szakrendelések lehetnek az épületben (Fotó: Kiss Teodóra)

Pálláné dr. Lakics Erika  aljegyző tájékoztatása szerint a földszinten egy háziorvosi és egy gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki. Itt lesz a védőnői tanácsadó - ahol fogadják a kismamákat a gyerekeikkel - és egy munkaszoba a háttérmunkákhoz. A helyiséget multifunkcionális módon alakítják ki, hogy  a védőnői szolgálat idején kívül kismama torna, nevelés- és életmód tanácsadás is lehessen itt. Új lesz a fertőző  váróterem, mindkét rendelőhöz; a mostani rendelőben nem lehet elkülöníteni az ilyen betegeket. Az első emeleten három szakorvosi rendelőben váltják egymást a szakrendelések, lesz egy fogorvosi rendelő és egy fizioterápiás szakrendelés.

Most belgyógyászat, nőgyógyászat, gyermekgyógyászat, fül-orr-gégészet, bőrgyógyászat, neurológia érhető el Vasváron, az újabb szakrendelések között lesz endokrinológia, anyagcsere és diabetológiai szakrendelés, szemészet, urológia, reumatológia, ultrahangdiagnosztika is. Az új épületet minden fogyatékossági csoportra kiterjedően  akadálymentesítik, és lifttel lehet felmenni az emeletre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!