Hírek

2013.02.01. 15:48

Omló vakolat, potyogó cserép Szombathelyen

Szombathely - Több belvárosi épület környékén megjelentek figyelmeztető táblák: Vigyázot, omlik a vakolat, potyog a cserép. Különösen olvadáskor nagy a veszély.

Péter Gyöngyi

Először a Savaria Szálló mellett jelentek meg figyelmeztető táblák, amelyek a potyogó cserépre hívták fel a figyelmet jogosan, hiszen megtörtént, hogy a cserepek tényleg elhagyták magukat a meredek tetőn, és aszfalton landoltak. A tűzoltók időnként helyükre teszik ezeket, de végleges, megnyugtató megoldás valószínűleg csak akkor lesz, ha igazi tulajdonosa, gondos gazdája lesz az épületnek.

A Vörösmarty út-Széll Kálmán utca sarkán lévő, a volt MNB épületnél sem sokkal jobb a helyzet, itt is végeztek már állagmegőrző, balesetmegelőző munkákat, de az épület külső burkolata tovább-ra is igen rossz bőrben van.

Fotó: Szendi Péter

Csütörtökön arról kaptunk hírt, hogy a megyeháza homlokzatának egy része a földre zuhant, és egy arra járó férfi fejére esett. A férfi megsérült, kórházba kellett szállítani. Minta csak az omladozó megyerendszer jelképezné az épület állaga is, de tény, hogy csütörtök reggel már a le is fedték a veszélyes járdaszakaszt a munkások, állványt építettek, és úgy tűnik, megkezdték a helyreállítást is, az állagmegőrző munkálatokat.

Folytathatnánk a sort: a többszáz éves műemlékek egy része igen rossz állapotban van Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!