Hírek

2013.03.27. 17:43

Kúria: jogosan kapott százmilliót a körmendi kórház volt üzemeltetője

Körmend - Helybenhagyta a Kúria a körmendi kórház finanszírozásáról hozott másodfokú ítéletet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és a Dr. Batthyány-Strattmann László Kórház Kft. közötti perben szerdán. A kórház korábbi üzemeltetőjének így nem kell visszaadnia több mint százmillió forintot.

MTI

A perben a körmendi kórház volt üzemeltetője azt állította, hogy jogosan kapta meg 2010 elején az OEP-től az előző hónapok betegellátása után járó finanszírozást, több mint 100 millió forintot, amelyet az OEP téves kifizetésnek tekintett, ezért visszakért.

A Kúria - helybenhagyva a másodfokú ítéletet - az üzemeltetőnek adott igazat.

A körmendi kórházat egykor üzemeltető Dr. Batthyány-Strattmann László Kórház Kft. a Medisyst Kft. érdekeltségébe tartozott. A Medisyst még 2006 tavaszán vált ki a kórház-üzemeltetéssel foglalkozó Hospinvest Kft.-ből.

A Hospinvest 2009-ben jelentett csődöt, a Medisyst pedig 2010 elején adta vissza az általa működtetett kórházak - köztük a körmendi - üzemeltetését az önkormányzatoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!