Hírek

2013.04.22. 11:12

Szelektíven gyűjtötték a szemetet Magyarlakon

Magyarlak - A Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolájának alsó évfolyamos tanulói a környezetvédelemről hallhattak érdekességeket.

Bajdó Bettina

A Föld napja rendezvénysorozat alkalmából  rendhagyó környezetvédelmi órán vettek részt a Szentgotthárd és Kistérsége Oktatási Intézmény  Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolájának alsó évfolyamos tanulói. Az eseménynek a csörötneki művelődési ház adott otthont, a program megálmodója és lebonyolítója Szalainé Kiss Edina művelődésszervező volt.

Kiss Katalin tanárnő interaktív előadást tartott a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, amelyen megismerkedtek az iskolások a szelekció fogalmával, helyes módjaival, gyakorlatával,  valamint a veszélyes hulladékok formáival.  Gyakorlati példák segítségével elsajátították a csomagolási és háztartási hulladékok gyűjtésének helyes módját.  Ezt követően egy játékos vetélkedő szemléletes és élvezetes feladatain keresztül elmélyíthették a különféle hulladékok szelektív gyűjtésével kapcsolatos ismereteiket.

Kiss Katalin tanárnő interaktív előadást tartott a gyűjtésről (Fotó: általános iskola)

A programsorozat következő rendezvényén a művelődési ház környezetvédelmi témájú szakirodalmát  tanulmányozhatják át a diákok.  A tanárnő szerint a  környezet terhelésének csökkentése mindannyiunk hosszú távú feladata. Ennek a folyamatnak legfontosabb szereplői, alkotói és remélt eredményének élvezői a most felnövekvő generáció tagjai. Ezért is tartják fontosnak, hogy gyermekeink mielőbb pontos és részletes ismeretekkel rendelkezzenek a hulladékkezeléssel, a környezetbarát technikákkal és termékekkel kapcsolatban, hogy a  környezettudatosság számukra már rutinszerűvé váljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!