Hírek

2013.05.29. 11:36

A tulajdonos döntött: elaltatja a gyilkos szamarakat

Magyarszecsőd - Lejárt a két hét megfigyelési idő, teljesen egészségesek azok a szamarak, akiknek harapásnyomaival holtan találtak egy 65 éves férfit egy magyarszecsődi tanyán.

Merklin Tímea

A  nyomozás még tart a magyarszecsődi tragikus haláleset ügyében, ezért a rendőrség még nem ad információkat. Elkészült viszont az állatorvosi szakvélemény: a szamarak nem betegek, ageresszív viselkedésük hátterében nem állt semmilyen betegség.

A körmendi járási hivatal főállatorvosa, dr. Lantos Zoltán   elmondta, a patológus szakvéleménye lesz majd döntő, ő az állatokról tud csak beszélni: egészségesek. Ha a tulajdonos meg akarná őket tartani, a jegyző döntött volna a szamarak sorsáról, megfelelő körülmények között esetleg tovább élhettek volna. De a tulajdonos már döntött: nem akarja  megtartani őket.

- Beszéltünk a tulajdonossal  eddig is nagy tortúrának volt kitéve, és az ügynek még nincs vége,  nem tudja vállalni annak az ódiumát, hogy még egyszer ilyesmi megtörténjen, ezért elaltattatja a szamarakat. Az altatást valamelyik kollégám fogja elvégezni - mondta a főállatorvos. - Hogy mikor, az egyeztetés kérdése. A napokban. Amikor majd a két állat hulláját  el tudjuk szállíttatni. Felesleges lenne holnap elaltatni őket, ha csak jövő szerdán tudnánk elszállíttatni a tetemeket. Addig maradnak a tanyán, ugyanúgy elzárva, ahogy eddig, hogy ne tudjanak kitörni.

A boncolási jegyzőkönyv lesz majd döntő az idős ember halála okának kérdésében, volt-e esetleg valamilyen előzetes rosszulléte, belső szervi baja,   a külsérelmi nyomok (a számtalan harapás) utalnak a szamarakra.

Az ügyben foglalkozás körében elkövetett, halált okozó  gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség. Később derül ki, hogy az ügyészség vádat emel-e a tulajdonos ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!