Hírek

2013.05.15. 09:40

Vissza- és előretekintettek

Az elmúlt napokban a sport körül forgott minden a Bolyai iskolában. Húszéves a gimnáziumi tagozat, ez alkalomból bemutatkozott a testnevelési munkaközösség is.

Bajdó Bettina

Az elmúlt héten több sportesemény is történt a Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskolában és Gimnáziumban tudtuk meg Károly Frigyes igazgatótól. Hozzátette: húszéves a gimnáziumi tagozat, s ez alkalomból az év során minden munkaközösség bemutatkozik.

Múlt héten a sport körül forgott minden, a testnevelési munkaközösség mutatta be az elmúlt 20 év történéseit.

- A Bolyaiban a testnevelés olyan szerepet vállalt fel, mely abból indult ki, hogy a gyerekek az iskola után értelmiségi pályára mennek - folytatta az igazgató.

- Mivel ehhez mozgásszegény életmód is társulhat, szeretnénk felkelteni az iskolás évek alatt a mozgás iránti vágyukat. Főként azért, hogy óvják egészségüket, s élethosszig végezzenek sporttevékenységet. A múlt heti kiállításon bemutattuk, hogy milyen sokszínű módon lehet sporttevékenységet végezni, s azokat a szép eredményeket, melyeket egykori és mostani diákjaink értek el.

Bemutatták azokat a szép eredményeket, melyeket egykori és mostani diákjaik értek el a 20 év során (Fotó: Benkő Sándor)

A kiállításon megszemlélhették a sporthoz kötődő élményeket, a közös táborok emlékét is felelevenítették. A péntek délután is a sportról szólt: a Honderű Asztaltársaság szervezésében a Bolyai gimnázium nagytermében Mocsai Lajos, a londoni olimpián negyedik helyezett férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt a vendég.

Sportról, emberségről és magyarságról beszélgetett vele Károly Frigyes. Bármit lehetett kérdezni, végigbeszélték a szövetségi kapitány életútján. Szóba került, hogy honnan indult, hogy jutott el oda, ahol éppen most tart. Beszélt az olimpiai döntőről, az emberi kapcsolatairól, valamint a Kozma-gyilkosságról is.

Utólag azt mondta, nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak, kicsiktől a nagyokig mindenki szerint jól sikerült a beszélgetés. Erre a hétre is jutott a sportos programokból: a Vas Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete hétfőn tartotta alapszabály-módosító és tisztújító közgyűlését a gimnázium dísztermében.

A rendezvényen kimagasló szakmai munkájáért több testnevelő tanár kitüntetésben részesült.  

- A napokban a sport körül forgott minden - emelte ki az igazgató -, a múlt, a jelen és a jövő is találkozott.

- Vissza- és előre is tekintettünk. A programok ezzel még nem érnek véget, legközelebb a természettudományos terület mutatkozik be. Keret: Az iskolában múlt héten az érettségik ideje alatt tematikus napokat tartottak. A 11. évfolyamosok egyik nap az önkormányzattal és a munkaügyi hivatallal ismerkedtek, másik nap pedig a rendőrségen és a bíróságon is voltak. Az egyetemen pedig információkat kaptak a felvételi eljárás menetéről is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!