Hírek

2013.10.02. 15:25

Átadtuk a díjakat rajzpályázatunk nyerteseinek

Lapunk védett növényekről, állatokról szóló sorozatához rajzpályázat kapcsolódott. A művekből kiállítás nyílt szerdán a Gyermekek Házában. A nyertesek a megnyitón vehették át a díjakat.

Némethy Mária

Gazdag és nagyon nívós alkotások érkeztek az idén lapunk rajzpályázatára. 157 művet készítettek ügyes gyermekkezek a megye minden részében, Ostffyasszonyfán, Sárváron, Vépen, Celldömölkön, Kőszegen, Sorkifaludon, Sárváron és Szombathelyen - hogy csak azokat a településeket említsük, ahonnan a legtöbb pályamű érkezett.

- Mindig nagy számban érkeztek rajzok lapunk korábbi környezet- és természetvédelmi pályázataira is, amikor például az erdők, vagy vizeink volt a téma, de úgy látjuk, a védett állatokról és növényekről szóló idei pályázatunk nagyon megragadta a gyermekeket – emelte ki szerdán a rajzpályázat anyagából nyílt kiállítás megnyitóján és díjátadóján Halmágyi Miklós, a Vas Népe főszerkesztője. Értékelésében Tóth Csaba festőművész kihangsúlyozta, hogy az állatok és növények nagyon közel állnak a gyermekekhez, ösztönös, tiszta világképükben és varázsló világukban fontos helyen állnak.

- Mindegyik rajznak más a színvilága, a rajzossága, a kompozíciója, de minden egyes festmény múzeumi darab – mondta elismerően.

Halmágyi Miklós adta át a díjakat. Az alsó tagozatosok közül első lett Nagy Laura Anna a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskolából, felkészítő tanára Molnár Istvánné.  Második ugyancsak ebből az iskolából Kóka Panna. Harmadik lett Jánosi Laura, aki a Derkovits Gyula iskola diákja.

A felső tagozatosok közül az első helyezett Tóth Boglárka a szombathelyi Reguly Antal Általános Iskolából.Felkészítő tanára Kiss Katalin. Második Vámos Róbert a Bolyai János Gyakorló Általános Iskolából, harmadik Lendvai Szabina ugyancsak a Regulyból. Közönségdíjas: Nemes Jolanda a Neumann János Általános Iskola diákja.

A nívós kiállítás a hónap végig tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!