Hírek

2013.12.04. 13:50

Kilyukadt egy vezeték Szombathelyen

A Derkovits-lakótelep egy részén átmenetileg nem volt fűtés kedden a kora esti óráktól. Az üzemzavart egy vezeték lyukadása okozta. Ez körülbelül 700 embert érintett, valamint egy bölcsődét és egy óvodát. Szerda reggeltől ismét volt fűtés.

Farkas Eszter

Kocsis Tóth Ildikó, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. (Szomtáv) ügyfélszolgálatának vezetője elmondta: egy régi távvezeték-szakaszon történt a lyukadás. A szolgáltató szakemberei egész éjjel dolgoztak a hiba kijavításán, de amikor nyomás alá helyezték a javított szakaszt, újra szivárgást tapasztaltak a rendszerben. Ezért feltárják az adott területet, hogy ki tudják deríteni az újabb szivárgás helyét.

Kedd óta dolgoznak a hiba elhárításán. A képen Klé Gergely  (Fotó: Horváth Csaba)

A Szomtáv csak a hiba lokalizálása után tud nyilatkozni arról, hogy mennyi időre és hol lesz szükség a szolgáltatás rövidebb idejű szüneteltetésére. Hangsúlyozta: a Szomtáv folyamatosan cseréli az elöregedett távvezetékeket, de nincs elegendő forrás ahhoz, hogy ez gyorsabban megvalósuljon.

Czeglédy Csaba, a körzet képviselője hozzátette: – Örömmel láttam, hogy a nyáron folyamatosan cserélték a vezetékeket. Ennek ellenére nagyobb arányban vannak a régi vezetékek, a teljes csere pedig a városban hat–nyolcszáz millió forintba kerülne – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!