Hírek

2013.12.23. 15:35

Siker a tehetségkutatón

Szombathely - Pro Scientia Aranyéremmel tüntették ki Molnár Szandrát, a Nyugat-Magyarországi Egyetem pedagógiatanár - andragógus tanár szakos hallgatóját; aki Társadalomtudományok kategóriában nyújtotta be pályázatát.

Merklin Tímea

A Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében tartották a hazai felsőoktatási tehetséggondozás idei legnagyobb seregszemléje, a XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) ünnepélyes záróülését. A rendezvényen a 2013. március 25. és április 26. között 16 felsőoktatási intézményben zajló konferenciasorozaton legeredményesebben szereplő hallgatók, mestereik és a tudományos diákköri tevékenységet támogatók vehettek át elismeréseket Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől, Pálinkás Józseftől, a MTA elnökétől és Szendrő Pétertől, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnökétől.

Molnár Szandra egyetemista (Fotó: Mesterházy Mónika)


Az ünnepélyes díjátadón a teljes hallgatói életpálya figyelembevételével 45 fiatal nyert el Pro Scientia Aranyérmet, illetve további 2 diákot kimagasló művészeti tevékenységéért tüntettek ki Pro Arte Aranyéremmel. Molnár Szandra pszichológiai területen folytat kutatást, 2009 óta tagja az egyetem Pszichológia Tudományos Diákkörének. Mostani sikerének előzménye, hogy 2011-ben az OTDK Személyiségpszichológia szekciójában különdíjban részesült társával Kassai Istvánnal. Tartott előadásokat konferenciákon, ezek közül a két legutóbbi volt: melyek a munkahelyi jólét feltételei a pedagóguspályán, illetve a pedagógusok elégedettségének vizsgálata a flow élmény és az erények gyakorlásának tükrében. Kérdőíves vizsgálatukban 435 fő aktív pedagógus vett részt.

Az eredmény szerint a pedagógusok boldogságszintje a hazai vizsgálatokkal azonos képet mutat, 75,4 százalék vallja magát általában boldognak, 72,4 százalék a munkahelyén is boldognak érzi magát. A pedagógusok az anyagi, társadalmi presztízs hiányát tekintik a leginkább problematikusnak, míg pozitív élményeket a kapcsolatrendszerből adódó hatások nyújtanak számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!