Hírek

2013.12.26. 04:45

Tudnivalók szilveszterre

Szilveszter közeledtével a pirotechnikai eszközökkel kapcsolatban néhány fontos tudnivalót adott közre a megyei rendőrkapitányság.

Némethy Mária

A fel nem használt, vagy hibás, 3. pirotechnikai osztályba sorolt termékeket a vevő január 5-ig köteles visszaszállítani, a forgalmazó pedig köteles azokat átvenni. Petárda birtoklása, felhasználása egész évben tilos.

Aki a pirotechnikai termékek előállítására, forgalmára, tárolására, szállítására, felhasználására, megsemmisítésére, birtoklására vonatkozó előírásokat megszegi, szabálysértést követ el és 5-150 ezer forint közti pénzbírsággal sújtható.

Pirotechnikai terméket csak hatósági engedéllyel rendelkező, legális árusító helyen vásároljon! Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, azokról a magyar nyelvű használati utasítás általában hiányzik, felhasználásuk balesetveszélyes. Tilos olyan helyen pirotechnikai terméket felhasználni, ahol tüzet, vagy robbanást okozhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!