Hírek

2014.05.29. 18:25

Kenyérfesztivál a szociális otthonban

A fogyatékossággal élők életminőségének javítását, az előítéletek lebontását is célozta az a rendezvény, amelynek Életkerék Kenyér Fesztivál néven először adott helyet a Vas Megyei Szakosított Otthon.

Simon Erzsébet

A semmi mással össze nem téveszthető frissen sült kenyér illata lengte a szociális otthon parkját, ahol csütörtökön rendezték meg az I. Életkerék Kenyér Fesztivált. Az intézmény dolgozói dagasztották a tésztát, a lakók és a kulturális műsorban közreműködők pedig a saját elképzeléseik szerint kidekorálták különféle magvakkal.

A kenyereket, langallókat abban a kemencében sütötték meg, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán nyert pénzből építettek. A 3 millió forintból jutott sörpadokra, asztalokra, rendezvénysátorra, s egy informatikai szoba berendezésére is, ahol öt számítógép segíti a gondozottak hozzáférését a telekommunikációs világhoz.

Az egyenlő esélyek megteremtése is célja a rendező Jószívvel Segítünk Alapítványnak, mondta Déri Mártonné kuratóriumi elnök, hozzátéve: az életkerék kenyér szimbolizálja másságunkat, sokszínűségünket, s egyben azt is, hogy összefogással mégis egy kerek, csodaszép egészet alkotunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!