Hírek

2014.06.22. 17:30

Egy hely, ahol mindenkiben volt egy kis Buti

Vönöck - Nagy volt a sürgés-forgás Vönöckön, Buti Károly gyümölcsösében, ahol negyedszer rendezték meg a Buti Pálinkafesztivált, amely mára Vas megyei nagyrendezvénnyé nőtte ki magát.

Buti Károly buszsofőrből lett pálinkafőző, ma pedig már igazi mestere a nemes nedű gyártásának, országos versenyeken nyernek folyamatosan díjakat, a termékeiket pedig örömmel fogyasztják az ország minden szegletében. Több ezren látogattak el a szombati fesztiválra, ahol számos vásárfia, kézművestermék gyönyörködtette a vendégeket, és persze nem maradhattak el a gasztronómiai különlegességek sem. A fesztivál főszereplője természetesen a pálinka volt, ahogy Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető, a nap házigazdája fogalmazott: Mindenkiben van egy kis Buti .

És valóban: a rendezvényen folyamatosan jártak körbe a poharak, stampedlik, és koccintottak mindenre, amire csak lehetett. A megnyitón a fesztivál hangulatfelelőse, a kisbíró mondott szívhez szóló beszédet, szavai szerint komoly betegségből épült fel. Rezgett a léc, de hála Istennek itt vagyok, hogy együtt ünnepeljünk. A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője és V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára is. Olyan fellépők színesítették a hangulatot, mint Bangó Margit, a Lord, és több néptánccsoport is szerepelt. A fesztivál helyszínétől pár száz méterre felavatták a Buti család büszkeségét, az új, napkollektorral felszerelt pálinkafőző üzemet, ahol még jobb minőségben készülhet a pálinka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!