Hírek

2014.08.09. 13:49

A vasi pecások keszeget, kárászt, pontyot fogtak

Lukácsháza - A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a Burgenlandi Horgász Szövetség hagyományos barátságos horgászversenyét a Lukácsházi Abért II. tavon tartotta.

Merklin Tímea

43 fő versenyző regisztrációját követően a házigazdák nevében Puskás Norbert ügyvezető elnök köszöntötte a megjelent osztrák és magyar sporthorgászokat, valamint külön köszönetét fejezte ki a Burgenlandi Horgász Szövetség ügyvezető elnökének Herwig Dorner-nek, hogy ismét aktívan közreműködött a verseny közös megrendezésében. Külön köszöntötte a versenyen jelenlévő Csécs Sándort, aki a MOHOSZ alelnökeként volt jelen és a partnerségi versenyek elindítója volt Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezetőjeként.

Herwig Dorner megköszönte a meghívást és elmondta, hogy az Abért-tavak csodálatosak és Szövetségüktől rengetegen szerettek volna még jönni a meghívásos versenyre. A helyek elfoglalását követően alapos felkészülés vette kezdetét. Az Abért II. tavon hatékony módszernek számít a rakós és match botos módszer, ezért főként most is ilyen horgászkészségek kerültek elő. Az indítást jelző dudaszót követően már hamar horogra is került az első ponty, majd sorra jöttek a szebbnél szebb halak. A nagy meleg miatt az amurokat Tóth Milán és Puskás Norbert szervezők igyekeztek azonnal lemérni, hogy mihamarább sérülésmentesen visszakerüljenek a tóba. A vasi pecások inkább keszegeket, kárászt és pontyot fogtak, míg a burgenlandi sporttársak amurokra specializálódtak. A megmérettetésen szinte tíz-tizenöt percenként lehetett hallani, hogy „amur” mérést kérnek az osztrák pecások, ami a végeredmények elszámolásánál jelentős előnyhöz vezetett.

Otto Martin a verseny abszolút győztese 17.380 grammal mérlegelt a verseny végén. A legjobb magyar horgász Pajtli László (Spartacus He) lett, aki szép pontyokat fogva végzett az élen. A jó hangulatban telt verseny során a magyarok 90.000 gramm halat fogtak, míg az burgenlandiak 144.030 grammot. Az egy főre jutó fogási átlag az osztrákoknál 6 kg volt, míg a vasiak esetében 4,7 kg lett, így a Burgenlandi Horgász Szövetség nyerte el a vándorserleget.

Az eredményhirdetésen Puskás Norbert és Herwig Dorner a verseny értékelését követően átadták a helyezetteknek járó kupákat, okleveleket. A barátságos megmérettetés jövőre Ausztriában folytatódik, ahol reméljük a magyar horgászok fognak több halat és visszavágnak a burgenlandi sporttársaknak a mostani, hazai pályán elszenvedett vereségért. A versenyen az alábbi Végeredmény alakult ki:

Magyar egyéni:

1. hely: Pajtli László - Spartacus HE - 10.720 gr

2. hely: Kovács Hajnalka- Elektromosok HE. - 9900 gr

3. hely: Török Zoltán - Elektromosok SHE. - 9360 gr

Osztrák egyéni:

1. hely: Otto Martin - VBFV - 17.380 gr

2. hely: Peter Postman - VBFV - 12.920 gr

3. hely: Gangl Engelbert - VBFV - 8310 gr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!