Hírek

2014.08.21. 16:11

Gasztronómiai napok nyitott portákkal Szalafőn

Szalafő – Nyitott portákkal várják az érdeklődőket a hét második felében a településen. Különlegességként egy népszerű néplélekkutató is érkezik majd.

Bajdó Bettina

Az Őrség ízei címmel vendégváró gasztronómiai napokat tartanak a településen. Nyitott portákkal várják az érdeklődőket egészen augusztus 24-ig – tudtuk meg Gaál Zsuzsától, a Múltidéző porta tulajdonosától. Hozzátette, hogy a tavalyi tökfesztiváli programhoz hasonlóan tizenhét porta vesz részt a vendégvárásban. A tavalyi nyitott portás programok nagyon jól sikerültek, ezért döntöttek úgy idén, hogy ismét rendeznek valami hasonlót. Örülnek annak, hogy sokan kíváncsiak arra, hogyan élik mindennapjaikat az Őrségben. Most az időpontot változtatták meg, így ezen a héten várják majd az érdeklődőket. Augusztus 23-án, 18 órakor a Múltidéző Portán pedig az őrségi kötődésű Molnár V. József néplélekkutató tart előadást.

A portákat csütörtökön nyitották ki, de pénteken is érdekes programok várnak a látogatókra. Az érdeklődők pénteken kilenc portára kukkanthatnak be, s megnézhetik, hogyan élik mindennapjaikat a helyiek. Ma nyitva lesz a községi szeszfőzde, családi gazdaságok, továbbá lesz hagyományos, hajdinalisztes és kukoricalisztes dödöllekóstoló is. Az őrségi réteskészítés minden mozzanatát bemutatják, s kiderül, hogyan készül a páratlan őrségi nyakolaj. A részletest leírást, hogy éppen melyik porta várja nyitott kapukkal az érdeklődőket, a település honlapján érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!