Hírek

2014.09.18. 06:38

Ár- és belvízhelyzet: érkeznek a segélyszállítmányok a csákánydoroszlói családok részére

Folyamatosan érkeznek a segélyszállítmányok a csákánydoroszlói árvízkárosultak részére.

Bajdó Bettina

Aktuális forgalomkorlátozások

- a 7445-ös számú út 0+260 – 3+500 kilométerszelvény közötti szakaszán, Molnaszecsőd és Döröske között;

- a 74183-as számú út 0+330 – 0+991 kilométerszelvény közötti szakaszán, Alsószölnök bekötőút;

- a 8442-es számú út 11+720 - 12+000 kilométerszelvény közötti szakaszán, Sorkifalud és Sorkikápolna között;

- a 8415-ös számú út 5+000 - 7+085 kilométerszelvény közötti szakaszán, Boba és Nagypirit között;

- a 844-es számú út 0+350 - 4+250 kilométerszelvény közötti szakaszán, Sótony és Ikervár között.

 

09:44 - Feloldották az útzárat Karakónál

A vízátfolyás miatt lezárt 7381-es számú út 0+000 - 0+275 kilométerszelvény közötti szakasza, Karakó belterületén 8 óra 45 perctől ismét járható.

10:17 - Segélycsomagot kapnak az árvízkárosult csákánydoroszlói családok ma délután

A csákánydoroszlói árvízkárosult családoknak ad át segélycsomagokat az Ökumenikus Segélyszervezet ma délután.

A korábbi 50 zalai család után ma Letenye, Murakeresztúr és Csákánydoroszló további 30 árvízkárosult családja kap segélycsomagokat az Ökumenikus Segélyszervezettől. A segélyprogram második szakaszában összesen 300 ezer forint értékű adományt juttatnak el a károsultaknak. A csomagok fertőtlenítő és tisztítószereket, valamint a takarításhoz szükséges eszközöket tartalmaznak. Az Ökumenikus Segélyszervezet az árvízi helyzet kialakulása óta folyamatosan kapcsolatban van a helyszínen a legkritikusabb helyzetben lévő települések polgármestereivel és az illetékes hatóságokkal.A csákánydoroszlói családok megsegítéséről délután részletesen beszámolunk itt a vaol.hu-n.

13:36 - Érkeznek a segélyszállítmányok

Folyamatosan érkeznek a segélyszállítmányok a csákánydoroszlói árvízkárosultak részére.

Egyenlőre a polgármesteri hivatal garázsába gyűjtik össze a bútorokból, ruhákból és tisztítószerekből álló adományokat.

 

15:13 - Érkeznek a felajánlások

Csákánydoroszló  - Folyamatosan érkeznek a felajánlások az árvíz sújtotta településre. Civil szervezetek, a karitász, az egyház és magánszemélyek adományait veszi át a napokban az önkormányzat, és juttatja el a családhoz.

Horváth István polgármester elmondta: nagyon hálásak mindenkinek, akik a segítségükre sietett a bajban. Az árvíz miatt két ház lakhatatlanná vált, 14 embert telepítettek ki, nekik elúszott mindenük. Az önkormányzat pár hétig el tudja helyezni a családokat, de hosszú távra csak a lakás vásárlása lehet segítség.

- Csákánydoroszlóban vannak eladó ingatlanok, kettő és tízmillió forint közötti áron - folytatta a polgármester. - Ha kettőt szeretnénk is venni, nem a drága kategóriából, akkor is legalább hatmillió forintba kerülne az elhelyezésük. Ehhez állami segítségre lenne szükségünk. Tegnap összeült a testület, és egy kis anyagi segítséget szavazott meg a családoknak, akik nagyon hálásak minden felajánlásnak.

A településre folyamatosan érkeznek az adományok, összefogtak civil szervezetek, a karitász, a vöröskereszt, az egyház és magánszemélyek. Ottjártunkkor éppen a karitász szállított bútorokat az önkormányzathoz, ezeket egyelőre egy garázsban helyezték el. De érkeztek tartós élelmiszerek, tisztítószerek, ruhák, játékok is az elmúlt napokban. A bútorokkal kapcsolatban az önkormányzat türelmet kért, egyelőre, mivel nem megoldott a családok végső elhelyezése, nem tudják, hol tárolni. Azt ígérték, ha lesz lakásuk a most kitelepített családoknak, akkor mindenkit visszahívnak, aki most segíteni akart a bajbajutottakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!