Hírek

2014.10.23. 08:43

75 éve egyesült Táplánfa és Gyöngyösszentkereszt

Táplánszentkereszt – Emlékművet koszorúztak Táplánfa és Gyöngyösszentkereszt egyesülésének 75. évfordulója alkalmából.

Lisztmayer Zsófia

A csípős hideg és az erős szél ellenére sokan gyülekeztek szerda délután a Széchenyi parkban, hogy együtt emlékezzenek a faluegyesítésre. Az ünnepet 2009-ben tartották meg először. Az 1939-es egyesítés tiszteletére a parkban egy obeliszket állítottak, azóta itt ünnepelnek.  Meskó Krisztián szervező köszöntője után dr. Horváth Sándor muzeológus tartotta meg házi történelemóráját, és hívta fel a figyelmet a település megőrzésére és szépítésére. Az ünnepélyes koszorúzást követően a résztvevők a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar zenéjére vonultak át az Apáczai Csere János Általános Iskola tornacsarnokába. Az óvodások és kisiskolások az ünnepség alkalmából előadással kedveskedtek a vendégeknek.

 

Az évforduló hagyományát követve idén is átadták a Táplánszentkereszt Községért Díjakat olyan helyi lakosoknak, akik sokat tettek a faluért. Ebben az évben Janászek Ferencet, a fúvószenekar karmesterét, valamint Imre Györgynét, a falu egyik ápolónőjét jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!