Hírek

2014.12.12. 18:50

A hét eseményei Vas megyében

Partnereinkkel és olvasóinkkal találkoztunk, megoldódik a hatvan ló sorsa, bejutottunk a 112-höz - sokminden történt ezen a héten is Vas megyében.

Akikről a hírek szólnak - Partnereinkkel és olvasóinkkal találkoztunk

Szombathely – Hagyománnyá vált, hogy lapunk minden évben együtt ünnepel olvasóival, üzletfeleivel. A Weöres Sándor Színházban tartotta ünnepi ügyfélpartiját a Vas Népe. A rendezvényre eljöttek előfizetőink és hirdetőink egyaránt. Az Én és a kisöcsém című Eisemann-operett megtekintése után a napilap fogadást adott olvasói és partnerei tiszteletére. A teátrum aulájában feldíszített karácsonyfa előtt hosszan beszélgethettek egymással azok a cégvezetők, akik a hétköznapokon nem mindig érnek rá arra, hogy az üzleten kívül másról is beszélgessenek. Az előadást követő kötetlen együttlét erre is alkalmat adott. Olvasóink között olyan előfizetőkkel is találkoztunk, akik szüleiktől örökölték a Vas Népe iránti elkötelezettségüket. Többek hangsúlyozták, hogy szinte el sem tudják képzelni, hogy ne a napilap olvasásával induljon a reggel. Ragaszkodnak az újsághoz.

A színház aulájában Nagy Enikő, az IQor HR generalistája; Bogdán György hirdetési vezető; Hende Lívia, a Lívia Szépségszalon tulajdonosa; Mehlhoffer Tamás szerkesztőségvezető; Kulmann Tamás, a Flextronics CSER specialistája; Sipos Gáborné és Sipos Gábor, a Sipos Autóház Kft. Suzuki tulajdonosa; Kopácsi Nikolett, az IQor HR generalistája. Fotó: Szendi Péter

Milliós vízszámla

Söpte – Egy falu működését is megbéníthatja a széthúzás: Söptén a testület tagjai és a polgármester között komoly ellentétek feszülnek. A képviselők többsége nem támogatja az októberben megválasztott polgármestert, Nagy Róbertet, így aztán a harmadik testületi ülésen sem választották meg alpolgármesternek a jelöltjét. Dolog lenne bőven: a helyi sportkör 1,8 millió forintos vízszámlája is sokkolja a testület tagjait.

Megoldódik a hatvan ló sorsa

Pankasz – A téli időszakra megfelelő helyre viszik a mostoha körülmények között tartott lovakat. Cikkünk nyomán újabb részletek derültek ki a szövevényes ügyről. A német tulajdonos pálmonostori tanyájáról érkezhetett az a hatvan ló, amelyek rettenetes körülményeiről a múlt héten számoltunk be lapunkban. Egy őrbottyáni alapítvány levelet írt a szerkesztőségünknek, amelyből kiderült, hogy a tulajdonos Bács-Kiskun megyében bérelt, majd vásárolt egy tanyát, ahová folyamatosan érkeztek a lovak Ausztriából és Németországból.

Az állatok pénteken még Pankaszon voltak, szombaton szállítják el őket. Fotó: Szendi Péter

Sűrű napok a focistáknál

Dárdai Pál marad a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Kiesett a Ligakupából a Haladás. A verekedésbe keveredett zöld-fehér futballisták közleményt adtak ki. Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be a héten, hogy Dárdai Pál marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A régi-új edző egyelőre 2015 november 30-ig, az Európa-bajnoki selejtezők végéig marad a nemzeti csapat élén. Lejátszotta ezen a héten idei utolsó tétmeccsét a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. Az évzáró keserűre sikeredett, a szombathelyi gárda hazai pályán kapott ki a Pécstől a Ligakupa nyolcaddöntőjében, így búcsúzott a sorozattól. Még múlt héten, szombaton éjszaka három Haladás-futballista verekedésbe keveredett. Mursits Roland, Dvorschák Gábor és Városi Viktor közleményt adtak ki a balhés éjszakáról. Erről is beszámoltunk a héten.

Hatszázezer ugatásért - Évekig tartó pereskedés a hangos kutya miatt

Szentgotthárd – Évek óta tart a két szomszéd között a pereskedés, ami több százezer forintba került eddig a kutya tulajdonosának. Woki Zoltán kereste fel a szerkesztőséget, hogy elmesélje a szomszédjával évek óta tartó viszály történetét. Öt évvel ezelőtt került szomszédjához Artúr, a labrador. Woki Zoltán elmondása szerint a kutya közvetlenül az ablakuk alatt volt elzárva, ezért gyakran nem tudtak aludni az ugatás miatt. Kezdetben szép szóval szerette volna a helyzetet elintézni, de nem sikerült békésen megoldani a problémát, és ezért perre mentek az ugatás miatt. A másodfokú ítélet szerint szomszédjának hatszázezer forintot kellett fizetnie: egy hanggátló ablak árát, a perköltségeket, valamint a bíróság által kirótt nem vagyoni kárigényt. Woki Zoltán most már azt reméli: az ügyet egyszer és mindenkorra le tudják zárni.

Woki Zoltán az új hanggátló ablakot mutatja, amelynek költségét a szomszédjának kellett kifizetnie a másodfokú ítélet szerint. Fotó: Szendi Péter

Bejutottunk a 112-höz - Május óta hárommillió hívás érkezett

Szombathely – A Vas Népének sikerült bejutnia a segélyhívó központba, ahová nem engedik be a sajtót: megmutatjuk hogyan működik a rendszer és hogy mennyi büntetést kell fizetniük a telefonbetyároknak. Május óta dolgoznak éles üzemben az egységes segélyhívó rendszer munkatársai a szombathelyi központban. Az országban két központot építettek ki, a miskolci mellett a Szombathelyen dolgozó operátorok is fogadják a 112-es nemzetközi, valamint a 107-es nemzeti segélyhívó számokra beérkező hívásokat. Bár a munka lelkileg megterhelő, számos sikertörténetet tudhatnak maguk mögött a hívásokat fogadók. A betanulás időszakában a központ munkatársai igyekeznek felkészíteni a jelentkezőket azokra a krízishelyzetekre, amelyekkel találkozhatnak a munka során. Csaknem 50 operátorral többet szeretnének alkalmazni. Az operátorok által végzett munka lelkileg megterhelő. Dr. Balázs Zsolt úgy véli, a központban dolgozóknak jól kell tűrniük a monotóniát, és empatikusnak kell lenniük.

Több mint 300-an dolgoznak a szombathelyi központban, de januárban vesznek fel operátorokat. Fotó: Unger Tamás

Híváslista: feljelentés

Szombathely – Büntetőfeljelentéssel zárult az a vizsgálat, amelyet Puskás Tivadar polgármester indított, miután tudomást szerzett arról, hogy meg akarták szerezni a telefon szolgáltatótól az önkormányzati hivatal több dolgozójának hívás adatait.Amint arról már korábban is beszámoltunk, a közgyűlés november 24-i ülésén nyilvánosságra hozták, hogy Gaál Róbert volt jegyző utasítására az önkormányzat egyik alkalmazottja a városháza harminc dolgozója – köztük az összes osztályvezető – szolgálati mobiltelefonjának forgalmi listáját megpróbálta kikérni a szolgáltatótól. Ez az ellenzék szerint személyiségi jogokat és levéltitkot is sérthetett. Az ügyben indult vizsgálat lezárult, a polgármester pedig feljelentést tett. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy megérkezett hozzájuk a feljelentés. A rendőrségnek három nap alatt kell eldöntenie, hogy nyomozást indít-e az ügyben. A szóvivő arról egyelőre nem adott információt, hogy milyen bűncselekmény gyanúja miatt és hány ember ellen tettek feljelentést. Politikusokat kérdeztünk  arról, hogy mit gondolnak a következményekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!