Hírek

2014.12.19. 17:50

Jártunkban-keltünkben betlehem

Karácsonykor a betlehemi játékokkal megelevenedik Jézus születése. Érdemes ilyenkor felkeresni a Vas megyei településeken felállított betlehemeket, hiszen szebbnél-szebben elkészített építményeket láthatunk egy-egy faluban vagy kisvárosban.

Szendi Péter

Mária, József és az újszülött gyermek az istállóban, valamint a pásztorok, az ökrök, a szamár, a csillag és a három királyok érkezését és pillanatait sokszor életnagyságú bábukkal ábrázolják.

Csákánydoroszlóban ezzel a különleges betlehemmel készültek a karácsonyi időszakra.

Fotóriportereink a többi között Ikerváron, Lukácsházán, Csákánydoroszlónál, Sénél, Vasegerszegen is fotóztak kreatívan felállított betlehemeket. Voltak köztük, fából, szalmából, textilből készült darabok, de egy új szereplővel is találkoztak az egyik helyszínen: a betlehemi kutyával.

Vasegerszegen a szent család. A betlehemet fenyőágakkal díszítették.

Ikerváron a szent család. Ember nagyságú bábukkal ábrázolták a vasi faluban Jézus születését.

Gencsapátiban a szent család, a pásztorok és a három királyok láthatók a betlehemben. Felvételünkön Katavics István, akinek nagyon tetszett a település temploma mellett felállított építmény.

Lukácsházán egy kutya is helyet kapott a betlehemben.

Sében szalmából készült betlehemet állítottak fel, amely a templom kertjében található.

Vasegerszegen a plébánia közelében állították fel a betlehemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!