Hírek

2015.04.29. 11:16

A Jobbik szolidaritást vállal az ápolókkal

A Jobbik szervezete kiáll az ápolók mellett. Azt szeretnék elérni, hogy legalább az egészségügyi szakdolgozók kéréseit teljesítse a kormány. A Jobbik képviselői szerint szükség lenne továbbá arra, hogy olyan érdekképviseletük legyen a szakdolgozóknak, ahova nyugodtan fordulhatnak a problémáikkal.

Lisztmayer Zsófia

Rába Kálmán, a Jobbik megyei alelnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egészségügy kérdését nem lehet megkerülni.

– A legszomorúbb, hogy évek óta nem történt érdemi változás. A Jobbik határozottan kiáll az egészségügyi dolgozók mellett, akik gyakorlatilag éhbérért látják el a munkájukat. Az ápolóknál elég komoly a bérfeszültség, sokat túlóráznak, ezeket a béreket pedig nem minden esetben kapják meg megfelelően. Éppen ezért választották az ápolók azt a figyelemfelhívó akciót, hogy az elmúlt két hétvégén fekete pólóban dolgozták le a műszakot. Emeljük kalapunkat azok előtt az ápolók előtt, akik nem azt a módját választották a tiltakozásnak, hogy nem látták el feladataikat, hanem ugyanúgy dolgoztak, mint máskor. Az egészségügyi ellátórendszer a bérproblémákon kívül súlyos létszámhiánnyal küzd, amely veszélyezteti a betegek biztonságos ellátását. Nyugat-Magyarországot, ezen belül megyénket különösen érinti ez a probléma, hiszen a szakképzett ápolók jelentős része Ausztriában dolgozik – tette hozzá Rába Kálmán.

Fotó: a szerző

Lábodi Gábor szentgotthárdi önkormányzati képviselő szerint, aki ismeri a Jobbik tevékenységét a megyében, az tudja, hogy a szervezet mindig kiállt az egészségügy mellett. – Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei elnöke nemrég a Tisztelt Házban felszólalt ebben a témában, de érdemi választ nem kapott a feltett kérdésekre. A néhány éve megszüntetett osztályok visszaállítása elengedhetetlen lenne mind a körmendi, mind a celldömölki kórházban. A biztonságos betegellátás érdekében pedig sürgősen bővíteni és korszerűsíteni kellene a térség mentőállomásainak gépparkját is. A celldömölki mentőállomásnak régóta ígérik az esetkocsit, ám még mindig nem érkezett meg, de Szentgotthárd mentőállomásának is szüksége lenne egy új esetkocsira, már csak a megyeszékhelytől való nagy távolság miatt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!