Hírek

2015.04.04. 09:43

Kik lehetnek érintettek a bennfentes kereskedelemben?

Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi elnöke szerint teljes körű elszámoltatásra van szükség a Quaestor-ügyben.

A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy sem Matolcsy György, sem Szijjártó Péter nem jelent meg a Vállalkozásfejlesztési Bizottság ülésén. A sajtótájékoztatón elhangzott: Matolcsynak a felügyeleti szervként is funkcionáló MNB elnökeként, Szijjártónak pedig miniszterként súlyos felelőssége van a brókerbotrányban. Ezért lett volna szükséges mindkettejük meghallgatása, de végül egyikük sem állt a bizottság rendelkezésére. A Jobbik szerint a rendszerváltás óta egyetlen bankbotrányt sem követett elszámoltatás és igazi felelősségre vonás. A nemzeti párt úgy gondolja: e mögött pedig az áll, hogy az elmúlt 25 évet meghatározó pártok mindegyike érintett volt ezekben, ezért egyiküknek sem állt érdekében, hogy fény derüljön a teljes igazságra. A nemzeti párt a teljes "Quaestor-koalíciót" el szeretné és el fogja számoltatni kormányra kerülése esetén.

A Jobbik képviselői elsőként nyilatkoztak, hogy sem ők, sem hozzátartozóik, sem az ő vagy hozzátartozóik érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságok nem tartottak, és így nem is vettek ki pénzt bennfentes információk alapján a Quaestor-cégcsoporttól február 27-e és március 9-e között.

A Jobbik felszólította a parlamenti képviselőcsoportokat és minden képviselőt, valamint kormánytagot, hogy kövessék a nemzeti párt példáját, és ők is nyilatkozzanak arról, hogy nincsen szerepük az évtized pénzügyi botrányában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!