Hírek

2015.05.09. 12:35

Nem illúzió - Nagy Jonathan bűvésszel teszteltük a szombathelyi eperfagyikat

Nyarat idéző napsütés és meleg, valamint a kézműves fagylalt napja – tökéletes alkalom egy eperfagyitesztre Szombathelyen. Nagy Jonathan bűvész volt a tesztalany: három fagyizóban jártunk és kóstoltuk meg a népszerű gyümölcsfagyit.

Bakos Ágnes

A kézműves fagylalt napja alkalmából számos fagyizó adta féláron az édességet, vagy legalábbis engedett a gombócárból.

Jonathan nem válogat, ha fagyiról van szó: azt mesélte, hogy rendszeresen tartanak fagyis délutánokat a barátnőjével a Fő téren. A gyümölcsfagylaltokat szereti, így az eper sem marad ki a kedvencek sorából.

A fagyitesztet a Korzó fagyizóban kezdtük, hosszú sort kellett végigvárni, rengetegen álltak meg fagyizni. Kompakt ostyatölcsérben, klasszikus fagylaltos kanállal mért 4 dekagrammos gombócot kaptunk. Krémes volt az eper, apró gyümölcshúsdarabokkal.

Miközben a második adag tesztért sétáltunk, Jonathan elmondta, hogy ha minden a tervei szerint alakul, hamarosan egy országos tévécsatornán láthatjuk. Nem titok: tehetségkutató versenyen indul, reméli a továbbjutást a bűvészek között, hiszen szeretné az egész országot elkápráztatni a legújabban kidolgozott illúzióival. A gyakorlás tart és készülnek az új fellépőruhák, majd júniusban következik a versenysorozat következő állomása, ezért is volt ideje a fagylaltozásra.

A Dalma fagyizó is akciózott a kézműves fagylalt napján, sőt, a jótékonysági akcióhoz is csatlakoztak: a Micimackó óvoda gyerkőceinek és nevelőinek ajándékoztak édességet. Itt is klasszikusan, gombócban mért fagyit kaptunk, a mélyebb, kétszintes tölcsérben. Az íze szamócás volt, az állaga vizesebb, édes, de gyümölcsös és nagyon hűsítő!

Jonathan kérésére a Dolce Vezzoban zártuk az eperkört. Hamisítatlan, krémes, gyümölcsös olasz fagylaltot kaptunk, nem gombócban, hanem fagylaltlapáttal a kézbe illő tölcsérbe mérve, nem mellesleg mosoly kíséretében. A bűvész visszatérő vendége a fagyizónak, és azt mondja: nem illúzió, hogy Szombathelyen a legjobb a fagyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!