Hírek

2015.10.27. 12:41

Előadás a Nemzeti Védelmi Szolgálatról

Október 27-én a Nemzeti Védelmi Szolgálatról felépítéséről, feladatairól hallhatott tájékoztatót a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkájáról tartott előadást dr. Kisgergely Zoltán c. rendőr őrnagy, a Nemzeti Védelmi Szolgálat Katasztrófavédelmi Szervek Főosztályának kiemelt főreferense a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, melyet mind a vezetők, mind pedig a készenléti állomány tagjai töretlen figyelemmel hallgattak.

Fotó: Balogh Nikoletta c.tű.zls., Vas MKI

Az érdekfeszítő tájékoztatón az előadó elsőként a korrupciós kockázatok veszélyeiről szólt, majd a szervezet létrehozásának okait, működésének alapelveit is ismertette. Bemutatta a szolgálat szervezeti felépítését, legfontosabb feladatait, közülük is kitért a személyi állomány védelmére és a belső bűnmegelőzésre. Érintette a kifogástalan életvitel ellenőrzésére, valamint a megbízhatósági vizsgálatokra vonatkozó szabályokat, azok lefolytatásának folyamatát, mindemellett utalt a korrupciós kockázatokra is.

Az előadó egy videófelvétel vetítésével tette még színesebbé, hatásosabbá tájékoztatóját. A tűzoltó állomány nagy érdeklődéssel fogadta az újonnan megszerzett ismereteket, végül a közben felmerült kérdések sem maradtak megválaszolás nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!