Hírek

2015.11.04. 13:45

Új kórházat építenek Vas megye osztrák határán!

49 milliárd forintnyi eurót fordítanak annak a kórháznak a felépítésére, amelynek a Vas megyével határos Felsőőr ad otthont.

Kerekes Béla

Immár határideje is van annak a régóta húzódó projektnek, amely most valóban lendületet kap. Norbert Darabos, az egészségügyért felelős burgenlandi tartományi tanácsos az orf híre szerint bejelentette: 2021-ig bezárólag befejezik a felsőőri kórház új épületének munkálatait. A költségvetés csaknem 159 millió euró, vagyis kb. 49 milliárd forint.

A projekt elhúzódásának oka egy korrupciógyanús helyzet volt: a tervezésre, kivitelezésre pályázatot írtak ki, ám mint kiderült, az egyik pályázó üzleti partnere volt a projektgazdának. Miután az illetőt összeférhetetlenség miatt kizárták a tenderből, bírósághoz fordult, de elveszítette a pert. Immár tehát nincs akadály a folytatásnak.

A tartományi tanácsos kijelentette, hogy majd csak a jövő év elején dől el, ki is lesz az új épület tervezője és kivitelezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!