Hírek

2015.12.08. 17:30

Elhunyt Németh Imre, Bejcgyertyános polgármestere

Ötvenéves volt. Gyors lefolyású betegsége, váratlan halála szeretteit, barátait, ismerőseit, az erdésztársadalmat és a falu lakóit egyaránt megrendítette.

Vas Népe

NÉMETH IMRE (1966-2015)

Életének 50., polgármesterségének 10. évében elhunyt Bejcgyertyános Község Polgármestere, erdésztechnikus, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Vasvári Erdészeti Igazgatóságának kerületvezető erdésze.

Németh Imre 1998-2002 között önkormányzati képviselő volt. 2005-ben időközi választáson választották meg Bejcgyertyános község polgármesterévé. 2006-ban, 2010-ben és 2014-ben is bizalmat kapott a választóktól.

Nevéhez fűződik a bejcgyertyánosi falukert kialakítása, részt vett a bejci falurész revitalizálásában. Polgármestersége idején megújult a füstös konyha, akadálymentesítésre került az orvosi rendelő, kétszer is sikerült a falubusz cseréje. Kezdeményezője és aktív részese volt a játszótér kialakításának, a kultúrház, Faluház és a tűzoltószertár felújításának. Jelentős belterületi útfelújításokat hajtott végre, és a belterületi csapadékvíz-elvezetés előkészítésén munkálkodott.

A képviselő-testülettel, hivatallal, polgármester társaival korrekt munkakapcsolatot alakított ki, a lakossággal emberséges, jószándékú viszonyra törekedett. Aktív részese volt Bejcgyertyános község kulturális életének, rendezvényeinek. Szívvel-lélekkel segítette, támogatta a helyi civil szervezetek munkáját. A szajki főzőversenyen az általa vezetett csapat rendre szép sikereket ért el.

Mindig büszkén említette, amikor a kistelepülések népességcsökkenéséről volt szó, hogy ő 4 fiúgyermek édesapja.

Főállásban, kerületvezető erdészként dogozott 1984-től, majd 1988-tól kerületvezetői munkája mellett végezte a Jeli Arborétum kertkezelői feladatait is. Az arborétumban folyó fejlesztési munkák aktív részese, operatív irányítója volt. Az ő idejében jelentős beruházások valósultak meg: 2. tó felújítása, személygépkocsi- és buszparkoló kialakítása, elektromos hálózat kiépítése, kiszolgáló létesítmények építése (büfé, szociális létesítmény, pénztár). Felépült az Ambrózy-emlékház, megújult a sírkert, mozgáskorlátozott tanösvény létesült. Szakmai tudásával segítette, irányította a növényanyag fejlesztéseket. Közvetlen, barátságos személyiségével hozzájárult ahhoz, hogy számtalan csoport igényelte az ő szakmai vezetését, ez által sok-sok emberrel szerettette meg a Jeli Arborétumot. Vezetőivel, munkatársaival szemben mindig őszinte, tisztelettudó és közvetlen volt.

Rövid, gyors lefolyású betegsége, váratlan halála szeretteit, barátait, ismerőseit, az erdésztársadalmat és a falu lakóit egyaránt megrendítette.

Németh Imrét a Szombathelyi Erdészeti Zrt. és Bejcgyertyános Község Önkormányzata saját halottjának tekinti.

Emlékét megőrizzük, nyugodjék békében!

,,Küzdöttem értetek szívvel és erővel,
de mint a büszke fák, végül is ledőltem.
Most szívemből kérem tőletek, szeressétek egymást,
mert én már nem leszek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!