Hírek

2015.12.25. 16:58

Otthontalanok karácsonya: meleg étellel és ajándékkal ünnepelték a Szentestét a szombathelyi hajléktalanok

Csütörtök délután öröm költözött a szombathelyi hajléktalanszállóra, aki arra járt, boldog arcokat láthatott. Hozzájuk is eljött a Jézuska: ajándékot és meleg ételt hozott.

Vadas Krisztina

Nem csak a Savaria Rehab-Team munkatársai készültek meglepetéssel, hanem a hajléktalanszálló lakói is. Azok az emberek, akik a szálló munkatársainak köszönhetően nem egyedül és nem fedél nélkül töltik a karácsonyt, köszönetképpen műsort adtak.

Mivel 2015-ben valószínűleg utoljára gyűltek ilyen széles körben össze a gondozottak és gondozóik, a hajléktalanszálló lakói megragadták az alkalmat, hogy elbúcsúztassák a Savaria Rehab-Team jelenlegi vezetőjét, Bujtás Editet, aki január 1-től nyugdíjba vonul. Ezzel egyidejűleg köszöntötték az új vezetőt, dr. Horváthné Németh Klárát is.

– Nagyon nagy hálával tartozunk az igazgatónőnek, Edit néninek – mondta Kovács Géza, a hajléktalanszálló egyik lakója. – Bármilyen gondunk volt, őhozzá mindig fordulhattunk, és mindig számíthattunk rá. A jövőben sok boldogságot, erőt, egészséget kívánunk az igazgatónőnek. Köszönjük, hogy volt kire számítanunk – tette hozzá. Kovács Géza arról is beszélt, hogy várják már az új igazgató érkezését.

– Az új igazgatónőt nagyon sok szeretettel, megbecsüléssel és tisztelettel fogadjuk. Szeretnénk vele is olyan jól együttműködni, mint Edit nénivel – hangzott el Gézától.

A műsor és a köszöntők után a gondozottak átvehették karácsonyi ajándékcsomagjukat, ami édességekből állt. Ezután a szálló munkatársai ételt osztottak a jelenlévőknek: mindenki kapott egy nagy tál meleg ételt, amit aztán sütemény követett. A lakók arcán tisztán tükröződött, mennyire boldogok, hogy nekik is hozott ajándékot a Jézuska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!