Hírek

2015.12.06. 07:31

Polgármestert választanak Rátóton és Vaskeresztesen

Megyei körkép – Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap két Vas megyei településen: Rátóton és Vaskeresztesen. Rátóton 233, Vaskeresztesen 296 szavazópolgár adhatja le vokság.

Bakos Ágnes

Vasárnap reggel hat órakor megnyílt a két vasi szavazóhelyiség, este hét óráig várják a választópolgárokat.

Rátóton 233-an szerepelnek a választási névjegyzékben.

A polgármesteri tisztségért három jelölt indul: független jelöltként Domiterné Molnár Annamária, aki jelenleg alpolgármesterként irányítja a képviselő-testületet; a szintén független Horváth Attila János; valamint a Munkáspárt jelöltje, Fehérvári Zsolt.

Rátóton azért kell időközi voksolást tartani, mert az előző polgármester, a tavaly októberben függetlenként megválasztott Málics Ferenc elhunyt.

Vaskeresztes szintén választ, miután a település korábbi vezetője, a független Balázs János Miklós szeptemberben lemondott.

Ketten pályáznak a polgármesteri székre. Egyikük a függetlenként indult Krancz Imre vállalkozó, aki 2010 és 2012 között már volt a község polgármestere és jelenleg alpolgármesterként irányítja az önkormányzat munkáját. A másik jelölt Kovács István, a Munkáspárt jelöltje.

Ha a jelenlegi alpolgármestert polgármesterré választják, akkor a képviselői helyére a települési kis-listáról kerülhet a tavaly őszi önkormányzati választáson legtöbb szavazatot szerző képviselőjelölt.

Választanak egyébként az ország két másik településén is: a Baranya megyei Bostán azért kell időközi választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott polgármestere augusztusban elhunyt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bereten roma nemzetiségi képviselőket választanak vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!