Hírek

2015.12.18. 13:55

Részegen vezettek, garázdálkodtak – 11 ítélet novemberben Szombathelyen, és mindet felsoroljuk

Szombathely – Egy vádlott lopás, kettő garázdaság, nyolc vádlott pedig ittas járművezetés miatt állt bíróság elé a múlt hónapban. Több esetben gyorsított eljárásban döntöttek a büntetésről – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn sajtószóvivő.

Bakos Ágnes

Gyorsított eljárásban ítélkeztek a fiatal férfivel szemben, aki kollégiumi szobatársát lopta meg novemberben. 200 svájci frankot emelt el a szobatárs éjjeliszekrényéről. Az ítélet: hatvan óra közérdekű munka.

Szintén közérdekű munkára ítélték azt a férfit, aki a szombathelyi Markusovszky kórházban randalírozott még októberben. A sürgősségi ambulancián kiabált ittas állapotban, nem kímélte a székeket, a falat az ajtókat sem. Az egyik nyílászáról úgy megrúgta, hogy megrepedt. Több mint 50 ezer forintnyi kárt okozott. 160 óra közérdekű munkával vezekelhet.

Egy év próbára bocsátással megúszta az a nő, akit szintén garázdaság miatt vontak felelősségre. Ő egy szombathelyi lakás ajtaját rongálta meg: sértő feliratot vésett az ajtóra, ütötte, rúgta és hangosan szidalmazta az ott élőket.

Az ittas sofőrök büntetése változatos volt, hiszen volt, aki balesetet is okozott ittas állapotban, és volt olyan is, aki nem vitte magával a vezetői engedélyét vagy éppen elfelejtett biztosítást kötni a járművére.

„Igen enyhe” ittasság befolyása alatt vezetett négy elcsípett sofőr.

Egyiküket Szombathely belterületén szondázták meg novemberben: 80 ezer forintot kell fizetnie és két hónapig nem vezethet autót.

Egy nőt még szeptemberben, egy hajnali órán értek ittas vezetésen, nála nem volt jogosítvány. 120 ezer forintot fizet és fél évre elvették a jogosítványát.

Szintén „igen enyhe” fokban volt ittas az a férfi, akit októberben fogtak el Szombathelyen, ő nem kötött biztosítást a kocsijára. 80 ezer forintja bánja és négy hónapra vették el a vezetői engedélyét a B kategóriára vonatkozóan.

Három hónapra kell megválnia a jogosítványától és 80 ezer forint a pénzbüntetése annak a férfinak, akit Vasváron értek ittas vezetésen, novemberben.

Közepes ittas állapotban vezetett az a férfi, akit Szombathelyen fogtak el még októberben. 150 ezer forintja bánja és egy évre vették el a jogosítványát.

Ittas motoros felett is ítélkeztek: gyorsított eljárásban ítélték 100 ezer forint pénzbüntetésre és nyolc hónapra elvették a jogosítványát, miután októberben Vépről Bozzai felé motorozott közepesen ittasan. Az alkoholos befolyásoltság miatt felborult a motorral és könnyebben megsérült. Az ügyész a büntetés súlyosításáért fellebbez.

Megsérült az a nő is, aki szintén közepesen ittasan vezetett, ő autózott. A 87-es főúton jött Szombathely felé, letért az útról, jobbra és balra is, egy jelzőtábla, majd az árok lassította, végül egy fa állította meg. A baleset még szeptemberben történt. 120 ezer forint a kiszabott pénzbüntetés és két évre elvették a jogosítványát.

Szintén 120 ezer forintot fizet, és három évre elbúcsúzik a jogosítványától az a férfi, akit októberben Gyöngyösfaluban értek súlyos-közepes ittas állapotban autóvezetésen. Ráadásként nem volt nála a jogosítványa. Az ügyész kevesli a büntetést: súlyosításért fellebbezett.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!