Hírek

2015.12.04. 17:32

Szentképet avattak Kemenesmihályfán

Kemenesmihályfa - Ünnepi szentmisével és szentképavatóval emlékeztek a Nagy Háború áldozataira Kemenesmihályfán a Szent Márton-év kezdetén.

Cseszkó Tamás

Kemenesmihályfa apró temploma zsúfolásig telt, a helyiek és a környékbeliek mind kíváncsiak voltak arra a szentképre, amely a Nagy Háború emlékére készült.

Sipos Csaba festőművész, a kép alkotója - nem mellesleg kemenesmihályfai kétgyermekes édesapa - egészen meghökkentő módon dolgozta fel a témát. Szakítva a hagyományos egyházi festmények képvilágával, igazi kuriózumot teremtett. A képen szerepel Szent Márton római ruhában, Jézus Krisztus, valamint halott és haldokló katonák, ők az I. világháború áldozatai. A cím is meghökkentő: A felemelő szeretet. Példaértékű a polgármester hozzáállása, Takács Balázs Ákos saját polgármesteri keretét ajánlotta fel.

- Hogy miért ajánl fel egy evangélikus polgármester egy szentképet a katolikus templomnak? - tette fel a kérdést a település első embere, majd válaszában kifejtette, Fülöp Andrással, a Szent Márton Cserkészcsapat vezetőjével komoly együttműködés jött létre, az ő személye inspirálta. (Fülöp András egyébként nemrég magas rangú állami kitüntetésben részesült, a vele készült interjút nemsokára olvashatják).

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője beszédében úgy fogalmazott, a mai világban nem mindegy, hogy kiket választunk példaképeknek. - Szent Márton életútja igazi példa, akárcsak azoké a kemenesmihályfaiaké, akik életüket adták a hazájukért - húzta alá a képviselő, aki örömét fejezte ki, hogy a falu lakói törődnek egymással, összetartó, jó közösségként tesznek azért, hogy legyen jövője a településnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!