Hírek

2016.01.25. 10:22

Mindenki vigyázzon magára! Ónos eső esik Körmend környékén

Hétfőn reggel csúszós járdákon és utakon lépdelhettek a Körmenden és környékén élők. Meg is nehezítette a reggeli munkába, iskolába jutást: a gyalogosok csak apró léptekkel, csúszkálva tudtak haladni a járdákon. Az autósoknak sem volt könnyű dolga, az utak is síkosak voltak.

Vadas Krisztina

Szombathelyre egyelőre nem érkezett meg az ónos csapadék, de a Szova Zrt. munkatársai így is elkezdték a síkosság-mentesítést az utakon és a járdákon egyaránt. A cég sajtóreferense, Potyondi Nikolett kérdésünkre elmondta, hogy reggel 13 géppel vonultak ki: először a fő és tömegközlekedési utak, járdák, kerékpárutak, buszmegállók síkosság-mentesítése történik meg, majd a mellékutcák következnek, legvégül pedig a parkolók. A munkálatokkal előreláthatólag a késő délutáni órákban végeznek.

Köcse Tamás megyei vezető mentőtiszttől megtudtuk, hogy egyelőre nem kiugró a balesetek száma: Körmenden egy ember sérült meg, Szombathelyen 2-3 emberhez riasztották a mentőket a reggeli órákban.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint ma még nem érkezett hozzájuk riasztás: valószínűleg aki reggel elindult, kellő óvatossággal közlekedett.

Képeinken jól látszik, hogy Völgyi Jocó halált megvető bátorsággal indult el reggel a körmendi Fő tér felé, ahol autója parkolt. Az ónos eső borította talaj megnehezítette az odajutást,  nagyon örült, mikor már biztos talajt érzett a lába alatt.

Jelenleg autóval közlekedni sem a legbiztonságosabb, de biciklizéshez - valljuk be - még annyira sem kedvező az időjárás, mégis van, aki így indult el otthonról. Aki szerencsésebb, az fent maradt a nyergen, de több olyan esettel is találkoztunk, aki hirtelen a földön találta magát. Aki teheti, inkább hagyja ma pihenni a drótszamarat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!