Hírek

2016.02.12. 15:23

Gyerekek szeme láttára taposott halálra egy denevért a gondnok egy Vas megyei iskolában

Fogóval szedte le a tábláról az osztályba berepült denevért a gondnok. Aztán rálépett. Van diák, akinek rémálmai voltak az eset után. Egy Vas megyei iskolában történt az eset.

Bakos Ágnes

- Csukjátok be a szemeteket, durva rész következik - állítólag ezt mondta a tanítónő, amikor a gondnok rálépett a denevérre.

Tanórán repült a terembe az állat. Nagy volt az ijedtség, azonnal szóltak a gondnoknak, aki megoldotta az ügyet: fogóval leszedte az állatot a tábláról, majd rálépett. Az elpusztult denevért az osztályterem szemetesébe dobta. Tette ezt 21 gyerek előtt. Volt, aki sírt, volt, akinek rémálma volt a történtek után.

A vasi iskola ablaka, ahol berepült a denevér

Egy Vas megyei iskolában történt az eset. Panaszos szülők hívták fel a figyelmet a denevérhalálra. Azt mondták, volt már példa arra, hogy betévedt az iskolába egy denevér, de akkor zacskóval, törülközővel kikergették.

Az iskola vezetése elítéli a történteket, nem az utasításukra és nem is a tudtukkal történt az állatkínzás. A tanárok azóta beszéltek a negyedikesekkel, elmondták, hogy sajnálják a történteket. Állítólag a gondnok megijedt, azért ölte meg az állatot.

Egyébként van, aki szerint a tanítónő nem tudta, mire készül a hivatalsegéd, minden gyorsan történt. Más forrásunk szerint figyelmeztette a gyerekeket, hogy ne nézzenek oda.

A denevér védett állat, eszmei értéke több tízezer forint. Az állatkínzás bűncselekmény, letöltendő börtönbüntetés is kiszabható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!