Hírek

2016.03.31. 08:44

Mutatjuk újabb nyolc vasi település lomtalanítási időpontjait

Sok helyen már befejeződött, máshol még el sem kezdődött a lomtalanítás - ezúttal újabb nyolc Vas megyei település lomtalanítási időpontjait gyűjtöttük össze.

Budai Dávid

A megyében egy tucat településen vannak már túl a tavaszi lomtalanításon. Balogunyomban éppen ma van, nagyon sok faluban pedig áprilisban lehet megszabadulni a lomoktól, megint máshol nyáron vagy ősszel lehet kitenni a ház elé a feleslegessé vált holmit. Jó pár település lomtalanítási időpontjait megírtuk már, mostanra újabb nyolc falu időpontjai váltak ismerté.

Pecöl

Lomtalanítás időpontja: április 12.

Elektronikai hulladék elszállítása: június 6.

Csempeszkopács

Lomtalanítás időpontja: április 25.

Elektronikai hulladék elszállítása: július 25.

Kenéz

Lomtalanítás időpontja: április 28.

Elektronikai hulladék elszállítása: augusztus 8.

Megyehíd

Lomtalanítás időpontja: április 28.

Elektronikai hulladék elszállítása: augusztus 8.

Csénye

Lomtalanítás időpontja: május 4.

Elektronikai hulladék elszállítása: augusztus 22.

Tanakajd

Lomtalanítás időpontja: május 10.

Elektronikai hulladék elszállítása: szeptember 5.

Vasszécseny

Lomtalanítás időpontja: május 10.

Elektronikai hulladék elszállítása: szeptember 5.

Rábapaty

Lomtalanítás időpontja: szeptember 17.

Elektronikai hulladék elszállítása: október 24.

Fontos tudni, hogy a Szomhull Kft., csak akkor szállítja el a háztartásokban feleslegessé vált limlomot, ha azokat a lakók a lomtalanítási akció napján reggel fél nyolcig kirakják a ház elé. Nem minden hulladék helyezhető azonban ki. A lomtalanítási akcióba a következő hulladéktípusok nem tartoznak bele, és ezért nem is szállítják el: kerti hulladék, nyesedék, (zöld hulladék), állati tetem, trágya, bontásból származó autóalkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.), építési törmelék (mosdókagyló, csempe stb.), lapátos hulladék, gumiabroncs, veszélyes hulladék (permetezőszer maradék, permetezőszeres göngyöleg, festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos­, üzemanyagos göngyöleg stb.), elektronikai hulladék (hűtőszekrény, televízió, háztartási gép).

Az elektronikai hulladékot a lomtalanítástól eltérő időpontban szállítják majd el az adott önkormányzat udvaráról, ha oda előzetesen a lakosság összegyűjti. Fontos tudni, hogy e­-hulladék alatt a háztartásokban elhasználódott, leselejtezett, bontatlan elektromos berendezéseket kell érteni, mint például: mosógép, tv, hűtő, tűzhely, számítógép, monitor, mikrohullámú sütő, lemezjátszó, videó, kávédaráló, hajszárító, stb. Az elektronikai hulladék csak ép állapotban adható le a gyűjtőponton.

Kapcsolódó cikkek:

Minden, amit tudni kell a szombathelyi lomtalanításról - Időpontok, utcák, szabályok

Tudja már, hogy mikor lesz lomtalanítás a lakóhelyén? – mutatjuk az időpontokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!