Hírek

2016.08.10. 13:57

A hőség miatt lehet gond a vízzel? - Nincs fennakadás a szombathelyi kórházban

Szombathely – Kerestek, de nem találtak műszaki problémát az új belgyógyászati tömbben, ahol vegyszerszagú a csapvíz.

Bakos Ágnes

A hálózat is rendben van, csak találgatni lehet, mi okozza a problémát. A gond nem okoz fennakadást a betegellátásban.  Az ÁNTSZ szerdán vitte a győri laboratóriumba a vízmintát – tájékoztatott Csuka Lajosné, a szombathelyi Markusovszky kórház gazdasági igazgatója.

A vegyszerszagú víz miatt nem iható a csapvíz az új belgyógyászati tömbben és fürdésre, fürdetésre sem használják. Fennakadást nem okoz a vízhiány: palackos vizet isznak a betegek, és meg tudják oldani a tisztálkodást is, valamint a személyzet a fertőtlenítést és a kézmosást – sorolta Csuka Lajosné.

A tömbben három belgyógyászati osztály mellett a bőrgyógyászati, a reumatológiai és a fertőzőosztály működik. – Ez óvintézkedés a betegek biztonsága érdekében – emelte ki a vízhasználat korlátozásáról a gazdasági igazgató. Hogy mi okozhatja a vegyszerszagot, nem tudni.

Az biztos, hogy a vezetékes vízzel hálózati szinten nincs gond. Azt a Vasi Víz Zrt. folyamatosan ellenőrzi – emlékeztetett Bódai Nóra, a cég szóvivője. Azt is elmondta, hogy nem a helyi szolgáltatóként elemezték a kórház vegyszerszagú vizét, hanem a cég akkreditált laborjától kért elemzést az intézmény. Nem találtak szerves szennyezőanyagot a mintában.

Az ÁNTSZ vizsgálata pedig folyamatban van. Az eredményig csak tippelni lehet. Műszaki hibát kerestek – nem találtak, mondta Csuka Lajosné. Lehet, hogy a júliusi hőségben, a forró nyári napokon egész egyszerűen pangás alakult ki a rendszerben, ez okozza a problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!