2016.11.20. 15:35
Levendulába borult az iskola - Gyönyörű kézműves dolgokat készítettek a felsősök, a szakácstanoncok muffint sütöttek
Bük - A Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakközépiskolában sosem hagyják unatkozni a diákokat. Nemrég az alsósoknak tökös napjai voltak, az elmúlt héten pedig a felsősöknek tartottak levendulahetet.
Korábban az alsósok a tököt választották az idei év egészségmegőrzési hetének jelképeként, ezért tematikus hetet tartottak az őszi termés jegyében. A kisdiákok tököket faragtak, az alkotásokból kiállítás is nyílt. Emellett megismerkedtek a különböző felhasználási módjaival, fajtáival.
De nem csak maga a termés, hanem annak magja is középpontba került: a tökmagból kézműves alkotásokat hoztak létre a gyerekek, amelyekkel később az iskola folyosóit díszítették fel.
Schulz Maya, Barát Izabella és Rozmán Anett Ágnes alsósok is megnézték, mit alkottak a felsősök
Fotó: Vadas Krisztina
Az elmúlt héten pedig a felsősöké volt a főszerep: levendulahetet tartottak. A diákok különböző információs táblákat készítettek a levendula hazai lelőhelyeiről, tulajdonságairól, felhasználásáról. Ők maguk is kipróbálták, mennyi mindenre jó a lila virág: például illatpárnát is készítettek belőle, de alkottak levendulás koszorút is.
A tanulók levendulaképeket ábrázoló szalvétákkal dekupázsoltak is. A tematikus hét még izgalmasabbá tételében a szakközépiskola szakács tanulói voltak segítségükre: levendulás muffint sütöttek. Ezeket egy kóstoló délután keretében, levendulatea szürcsölgetése mellett fogyasztották el.
A felsősök alkotásaiból kiállítás is nyílt az iskola folyosóin.