Hírek

2016.12.10. 14:47

180 főre készült a tejfölös babgulyás - Rászorulókat vártak a szombathelyi Fő térre

Szombathely - Meleg egytálétellel várta a Fő térre a nélkülözőket egy helyi vállalkozó. Példaértékű a gesztusa.

Tóth Kata

Ételosztásként hirdették meg, szeretet-vendéglátás lett belőle. Meleg étellel, egy kondér tejfölös babgulyással várták a segítségre szorulókat – elsősorban egyedülálló édesanyákat, nélkülöző családokat szombaton kora délután a város főterére. Az egytálétel mellé sós stanglit, forró teát és édes süteményt is kínáltak a főszervezők, Galambos Balázs vállalkozó és Buza Virág az egyik kávézó üzletvezetője. Az ennivalónak csak kisebb része fogyott el az első órában, két óra után többen érkeztek –  nagycsaládosok, kisnyugdíjasok, ki éthordóval, ki műanyag dobozzal. Az első vendégük nyolc gyermekének vitt haza a házias kosztból, amiből bőségesen, mintegy 180 adagnyit készítettek. Sokan a helyszínen költötték el az ebédjüket, az aznapi egyszeri meleg ételt.


A vállalkozó, étterem-tulajdonos főztjét nem először kóstolhatták meg a rászorulók, korábban is szervezett már ételosztást a megyeszékhelyen. A tegnapit több fórumon meghirdették, azt akarták, hogy minél több emberhez eljusson a híre. Galambos Balázs arra buzdít mindenkit, aki megteheti, hogy legyen követendő példa az övüké. – Szeretném, ha mindenki kinyitná a szívét, és gondolkodna azon, hogyan segíthet másokon. És nem csak december derekán: akár mindenkire juthatna egy nap az évből, biztosan jobb világot élnénk.

Az engedélyeket időben beszerezték, a hivatalokban széles mosollyal fogadták a kezdeményezésüket, mindenki támogatta őket. Összefogással, szívvel, lélekkel adtak, példaértékű a gesztusuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!