Hírek

2017.02.22. 13:57

Visszavonulóban az influenzajárvány, de továbbra is Vas megyében van a legtöbb beteg

Harmadával csökkent a megbetegedések aránya az elmúlt héten, de nálunk még mindig kiugróan sokan fordultak orvoshoz. Hatszor annyi a beteg Vas megyében, mint Csongrádban.

Budai Dávid

Az elmúlt héten országosan egyharmadával csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma, mint az azt megelőző héten, az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója szerint. Nagyjából 44 ezer ember betegedett meg, és összesen 49 influenzavírust azonosítottak. Heves megye kivételével valamennyi területen csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma, a csökkenés mértéke azonban területenként igen eltérő volt, így például Vas megyében továbbra is kiugróan magas volt az orvoshoz fordulók száma. Itt 100 ezer betegből 1059-en keresték fel orvosukat influenzaszerű megbetegedések miatt, márpedig ez a szám messze a legmagasabb az országban.

Győr-Moson-Sopron megyében – ami a második legrosszabb helyen áll az orvoshoz fordulók számát tekintve – „mindössze” 740-en fordultak orvoshoz. Az influenzaszerű megbetegedések most is a 3-5 évesek és a 6-14 évesek között fordultak elő leggyakrabban, őket követték a 15-34 évesek. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról Baranya és Veszprém megyéből összesen négy jelentés érkezett. A járványok három óvodát és egy általános iskolát érintettek. A helyzet Csongrád megyében a legjobb, ott 100 ezer lakosból mindössze 165-en fordultak orvoshoz, ami a hatoda a vasi megbetegedések számának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!