Hírek

2017.03.02. 08:46

Név szerinti szavazás lesz a színházigazgatói pályázatról – Megkezdődött a szombathelyi közgyűlés ülése

Szombathely – Határozatképes Szombathely március 2-ai közgyűlése.

Bakos Ágnes

Az ÉLJEN SZOMBATHELY! -MSZP-DK- EGYÜTT frakciója javaslatára név szerinti szavazás lesz a 18-as napirendi pontnál, vagyis a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megválasztásánál.

Több napirendi pont javaslata is volt a képviselőknek: elutasították a javaslatokat.

Dr. Nemény András (ÉLJEN SZOMBATHELY! -MSZP-DK- EGYÜTT) képviselő írásban élt napirendi pont előterjesztéssel a SzaFó városi hetilappal kapcsolatos ügyben – elutasították.

Egy másik javaslatban, szóban, azt kérte, legyen téma Szombathely parkolóhelyzete, alapozzon meg a szombathelyi közgyűlés egy bővítésről szóló majdani döntést – elutasították.

Írásban tett napirendi pont javaslatot dr. Czeglédy Csaba (ÉLJEN SZOMBATHELY! -MSZP-DK- EGYÜTT), zárt ülésre javasolta a Szombathelyi Haladás Kft. ügyeinek megvitatását – elutasították.

Horváth Soma (ÉLJEN SZOMBATHELY! -MSZP-DK- EGYÜTT) napirend előtt javasolta: A két közgyűlés közötti beszámoló a nyilvános ülés elején legyen – nem szavazták meg a képviselők.

Tóth Kálmán (ÉLJEN SZOMBATHELY! -MSZP-DK- EGYÜTT) napirendre javasolta a szombathelyi városmakett kérdésének a megvitatását. Azóta: nem teljes dokumentációt kapott, ezért javasolja ismét napirendre – nem szavazták meg, nem került napirendre.

Balassa Péter (Jobbik) képviselő hat napirendi javaslatot tett:

A hulladékszállítás legyen napirenden – nem szavazták meg. A bérlakás építési program legyen napirenden – elutasították. Főépítészi státusz betöltéséről tájékoztatást kért – elutasították a javaslatot. A Szova szállodaépítési projektjéről kér teljes körű tájékoztatás – nem szavazták meg a képviselők. A helyi gazdaságfejlesztés pályázat keretében a vásárcsarnok felújítása kapcsán a harmadik napirendi pont levételét javasolta – nem szavazták meg, marad a napirend. Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője 1000 milliárdos vidékfejlesztés lehetőségét jelentette be: forduljon Szombathely a kormányhoz és kérjen 25 milliárd forintos fejlesztési pénzt – például utak- és kórházfelújításra – nem került napirendre.

Az előzetesen napirendről szavaztak: 19 igen és 2 tartózkodás mellett elfogadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!