Hírek

2017.03.11. 14:10

Segítséget kértünk Adriánnak, megünnepeltük a nőket - heti összefoglaló

Körkép - Mindemellett beszámoltunk a szigorodó végrehajtási törvényről és segítettünk elkölteni 1,88 milliárdot is.

Vas Népe

Sokat javult az utóbbi hónapokban Veidinger Adrián állapota. A fiún segített a gyógytorna, de most újabb kihívás előtt áll a család, ugyanis a gyógyulást egy állítógép segítené, 240 ezer forintra van szükségük.

Veidingerné Jutka számolt be Adrián állapotáról és fejlesztéséről. Reménykednek a segítségben, hogy léphessenek egyet előre. Most 240 ezer forintra van szükségük Fotó: Szendi Péter

A csákánydoroszlói fiú 17 éves, agyi bénulással született, és gyakorlatilag születése óta dolgoznak a fejlesztésén, fejlődésén a szülei.

Az eddigieknél szigorúbb feltételek mellett, az ingatlan becsértékének száz százalékán lehet csak a jövőben árveréseket tartani - egyebek között ezt tartalmazza a bírósági végrehajtásról szóló törvény kedden elfogadott módosítása. Korábban sok törleszteni nem tudó adós házát vagy lakását kótyavetyélték el áron alul, úgy, hogy sokszor nemcsak az ingatlan veszett el, de az adósság is megmaradt, ezzel pedig családok tucatjait tették földönfutóvá, minden esélyt elvéve tőlük az újrakezdésre. A Kenézen élő Őri Attila és családja még 2005-ben vett fel 30 ezer eurónyi hitelt egy osztrák banktól.

A bank 2009-ben felmondta a hitelszerződésüket, azóta attól tart, elárverezik a házát. Őri Attila úgy véli, ő már törlesztette adósságát. Tíz éve szinte minden hónapban 100 ezer forintot leemeltek a számlájáról Fotó: Szendi Péter

Akkor az euró árfolyama 250 forint körül járt, így a 7,5 millió forint visszafizetése - kedvező kamatok mellett - nem tűnt vállalhatatlannak. A válság hatására az euró árfolyama elszaladt, és éppen akkor Attila is munkanélkülivé vált pár hónapra, így egy-két hónapra elmaradtak a fizetéssel. Végül a bank 2009-ben felmondta a hitelszerződésüket és a követelést most egy végrehajtó cégen keresztül próbálja behajtani. Köszönhetően a most elfogadott törvényjavaslatnak, egy ideig biztosan nyugalom lesz.

Balogh Eszti lottószelvénnyel a kezében Körmenden. Az 1,88 milliárdos nyereményből felújíthatná a mögötte lévő Batthyány-kastélyt. Mára már eldőlt, volt-e telitalálat Fotó: Szendi Péter

Arra kerestük a választ, hogy mi mindenre lehetne elkölteni a lottóötös főnyereményét, 1,88 milliárd forintot. A nyereményből lehetne venni 125 darab 15 milliós lakást, 4700 hektár földet Nógrádban vagy 1880 hektárt Vas megyében. Aki azonban nem ragaszkodik a megyéhez és beéri öt hektárral is, az akár egy 50 ezer négyzetméteres szigetet is vehet magának a Bahamákon. A negyvenéves szombathelyi piacot kétszer is, a víztornyot 18-szor is fel lehetne újítani ennyi pénzből.

Ovisokat faggattunk a nőnapról. Bár a hat és fél éves Krancz Huba nem tudott róla, hogy nőnap van, azt biztosan állította, hogy a tízéves nővére, Hanna és az anyukája is kap majd virágot. Ő személy szerint jóban van a lányokkal, az egész csoporttal barátkozik. Görgényi Lili azt mondta, nőnapon a lányokat ünnepeljük.

Március 8-a csakis a hölgyeké. Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho zenekar énekese kislányának, Lolának tulipáncsokrot adott nőnapra Fotó: Unger Tamás

Bízik benne, hogy kap majd virágot a fiúktól és biztos benne, hogy az apukája is felköszönti majd. Lila tulipánnak örülne, az a kedvence. Lili szerint lánynak lenni jó: a lányoknak szép hosszú hajuk lehet, azt fésülgethetik, parfümözhetik magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!