Hírek

2017.03.30. 18:05

Várják a tartalékosokat Szombathelyen - A kormányablakoknál is jelentkezhetnek

Szombathely - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága Tátika utcai telephelyén tartotta ülését tegnap a Vas Megyei Védelmi Bizottság.

Vas Népe

Megvitatták és elfogadták a bizottság 2017. évi feladat- és pénz-ügyi tervét, módosították a szervezeti és működési szabályzatot.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke az elmúlt ülés óta végrehajtott védelmi igazgatási feladatokról tájékoztatott.

Gulyás Zoltán dandártábornok, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese a megújuló területvédelmi tartalékos rendszer kialakításáról és az azzal összefüggő feladatokról tartott előadást. Az önkéntes katonai szolgálatot vállalók részére új lehetőség, hogy jelentkezési lapjaikat a kormányablakokban, illetve a foglalkoztatási osztályon is leadhatják.

Az árvizek és a helyi vízkárok elleni védekezésre történő felkészülés fel-adatairól Gaál Róbert, a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója és Németh József, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója adott tájékoztatást.

Dr. Bognár Balázs tűz-oltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató is szólt az árvízi felkészülésről, majd az információbiztonsági kockázatokról tartott előadást.

A  Honvédelmi Sportszövetség megalakulásáról és  tevékenységéről  dr. Baán Mihály alezredes, a bizottság titkára tartott tájékoztatót.

A rendezvényt követően Horváth László, a közútkezelő társaság megyei vezetője mutatta be az igazgatóság telephelyét.

A Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztályát Kocsis Lajos ezredes, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságát Mesics Zoltán tűzoltó alezredes képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!