Hírek

2017.06.06. 09:35

Az élet megy tovább, három őrült nem állítja meg a milliós Londont!

Egy Londonban élő magyar beszámolója arról, milyen az élet a brit fővárosban a terrortámadás után három nappal.

Budai Dávid

Keszi Dávid – aki több mint tíz éve Londonban él – a szombati terrorcselekmény után nem egészen két órával jelezte a Facebook alkalmazásával, hogy biztonságban van, most pedig el is meséli, milyen a hangulat a támadás óta a brit fővárosban. Mint ismert, három terrorista szombaton késő este egy bérelt fehér Renault furgonnal felhajtott a London Bridge járdájára, ahol gyalogosokat gázolt el, majd a közeli piac, a Borough Market környékén több embert megkéselt. A támadásban heten meghaltak, 48-an megsérültek, 18 sérült állapota válságos.

fotó: Keszi Dávid (A kép hétfőn készült a terrortámadás közelében)

 

– A rendőrök, miután a három támadót lelőtték, azonnal lezárták a hidat és környéket. Vasárnap elég nyomott volt a hangulat, reggel érezhetően sokkal kevesebb autós és gyalogos volt az utcákon. Később aztán megteltek a parkok és az utcák is emberekkel. A London Bridge-től nem messze van a sörház, ahol dolgozom. Miután a menedzsment egyeztetett a rendőrséggel és az önkormányzattal, úgy döntöttek, hogy kinyitnak, a hatóságok is azt javasolták, hogy tegyünk úgy, mint máskor. Kinyitott a környéken lévő többi üzlet, így a közeli piac is, de a forgalom jóval kisebb, mintha nem történt volna meg a támadás. Sokan nyilván félnek, mások pedig a lezárások miatt nem tudnak közlekedni. Én hétvégén a Kennington parkban tartottam előadást, ami negyedórára van a London Bridge-től. Páran telefonáltak, hogy nem tudnak jönni, mert le van zárva több állomás a környéken, de a többség az előző esti események ellenére is eljött. Az élet megy tovább, három őrült nem állítja meg a milliós Londont – mondta el tapasztalatait Dávid.

Szerinte most sokan szörnyülködve követik az eseményeket, ahogyan ez természetes is minden ilyen terrorcselekmény után, de az általános felfogás az, hogy nem hagyjuk, hogy félelmet ébresszenek a szívünkben. Érezhető, ahogyan az emberek közötti összetartás erősödik Londonban. Azoknak, akik nem hagyhatják el a házukat, vagy nem mehetnek vissza otthonaikba, elképesztő mennyiségű felajánlás érkezik. Van, aki a kanapéját, van aki a lakását ajánlja fel. Hétfőn már minden visszatért a régi kerekvágásba, az emberek az utcán vannak, éppen úgy, mint máskor, igaz, a támadás helyszíne még le van zárva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!