Hírek

2017.08.16. 18:25

A Kelták vérét választották Körmenden

KÖRMEND A vörösbor kategóriában a Major-Árva Borház 2013-as évjáratú Kelták vére fantázianevű nedűje viselheti idén a Körmend város bora címet. Megkóstoltuk.

Pogács Mónika

- Jó bort csak jó szőlőből lehet készíteni - vélekedik dr. Árva Pál borász. A nyertes bor alapjául szolgáló cabernet mítosz festőlevű fajta, jó bornak bizonyult. A korai érésű szőlő Németországból került az ültetvényre. A vaskeresztesi talaj még inkább hozzájárult a gyümölcs beltartalmához, majd pedig az ebből készült bor értékeihez.

Gombor László gasztronómiai szakember, Gombásné Nardai Ibolya hivatalvezető és Czvitkovics Gyula alpolgármester Fotó: Büki László

A 2013-as év egyébként is a csúcsévjáratok közé tartozott a szüret szempontjából: például mert fehérbor kategóriában a somlóvásárhelyi Fazekas Pincészet 2013-as évjáratú Somlói juhfark bora nyert Körmenden. - Az ideális körülmények, a kiváló szőlő mellett az is többletet adhat a minőséghez, ha a gazda szeretettel készíti a bort - vélekedik dr. Árva Pál. A borász elárulta: nagy reményekkel tekintenek az idei borra. Ha szép ősz lesz, gazdag beltartalmú szőlő kerülhet a présekbe, abból minőségi borok készülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!