Hírek

2017.08.28. 13:49

Azonnal tudták, mit kell tenniük - Három celldömölki fiatal segített egy idős bácsin

Három fiatal sietett egy idős bácsi segítségére. Miután látták, hogy baj van, szóltak a polgárőröknek.

Vas Népe

Éppen egy héttel ezelőtt írtunk arról, hogy mit kell tenni, ha egy zavart vagy magatehetetlen embert találunk az utcán. A celldömölki fiatalok bebizonyították, hogy tudják a dolgukat. Hadászi Zsolt, a Kráter Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke osztotta meg velünk az alábbi történetet.

A város főterén a járőröző polgárőrökhöz szaladt oda szombaton este egy tinédzser fiú, hogy segítséget kérjen. Mint kiderült, két társával egy idős bácsit találtak egy padon ülve, aki zavartan viselkedett. A polgárőrök az elsősegély-oktatáson tanultak alapján tettek fel kérdéseket és végeztettek el feladatokat a bácsival. Mivel a kérdésekre a válasz zavart volt és a feladatok sem mentek zökkenőmentesen, a polgárőrök mentőt hívtak az idős emberhez. A mentők rövid vizsgálat után a szombathelyi Markusovszky kórház sürgősségi osztályára szállították a bácsit. A polgárőr szerint figyelemre méltó a három fiatal fiú cselekedete, hogy miután felismerték az eset súlyosságát, nem hagyták magára a bácsit és felnőtt segítséget hívtak. Határozottságuk példaértékű lehet a többi fiatal és sok felnőtt számára is – hangsúlyozta az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!