Hírek

2017.08.17. 17:55

Legek a Vas megyei ingatlanpiacon

KÖRKÉP - Most Kőszeg a legdrágább, közben a megye déli, délkeleti részén már egy középkategóriás új autó áráért adnak házat, akár gazdálkodásra alkalmas telekkel.

Bakos Ágnes

Huszonötszörös különbség

A legnagyobb ingatlanközvetítő portálok kínálata szerint Vas megyében a legolcsóbban Celldömölkön, Körmenden, Jánosházán és Szentgotthárdon lehet lakást, házat venni. Ott már 3,5-4 millió forintért adnak ingatlant. Nem kell feltétlenül olyanra gondolni, amin még hónapokig dolgozhatnak a mesteremberek, ugyanis akad olyan is a kínálatban, ami ennyi pénzért egy tisztasági festés után azonnal költözhető. Ha a ráköltéseket nem számoljuk, akkor a legolcsóbb és a legdrágább vasi ingatlan között huszonötszörös az árkülönbség. Ha a legolcsóbb ingatlanokra még egyszer ráköltjük az árát, akkor "csak" tizenkétszeres árkülönbséget láthatunk.

Nagy a szórás a piacon 4 és 85 millió forint között Fotó: Szendi Péter

"Épp" tetővel

Az aktuális lista szerint Szentgotthárd Farkasfa városrészén 3,4 millió forintért odaadnak egy 80 négyzetméteres házat. Félig tömés, félig tégla építésű - sokakat ez rettenthet el a vásárlástól. Azt írja az ajánlat, hogy "épp tetővel" - feltehetően "ép tetőt" akartak írni, nem pedig azt, hogy éppen a helyén van a ház borítása. Igazi vidéki romantikát ígérnek a legolcsóbb vasi eladó háznál: ezer négyzetméteres telek, gazdasági épület és zöldséges kert is tartozik hozzá, kemence, rét és gyümölcsös teszi teljessé.

Lakás is van hasonló árban: Jánosházán. Egy 53 négyzetméteres, kétszobás társasházi lakást kínálnak ennyiért. Kis felújítással azonnal költözhető, és a hirdetés érdekessége, hogy ki-emelik az ingatlan előnyei között a "barátságos szomszédokat".

A legteteje

A legdrágább eladó Vas megyei ingatlan jelenleg egy kőszegi családi ház. Nem műemlékről van szó - bár Kőszegre gondolva ez lehet az első feltételezés. Egy új ház, illetve inkább házkomplexum kóstál 85 millió forintot. Több mint 400 négyzetméter és tíz szobája van. Ha ez nem lenne elég, a kertben egy 50 négyzetméteres apartman is van. Külön épületben alakították ki a szaunát, zuhanyzóval. Ennyi pénzért kemence, bárpult, kandalló és dupla fürdőszoba is jár. Az ár csak elsőre tűnik horribilisnek: ugyanis a házat berendezésével együtt kínálják, sőt, riasztóval, kamerarendszerrel szerelték fel, és automata öntözőrendszer is tartozik hozzá.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!