Hírek

2017.08.23. 20:00

Erdészeket, késest, karnagyot tüntetett ki a megyéből a tárcavezető Érdemkereszttel

BUDAPEST Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20. alkalmából állami és miniszteri kitüntetéseket adott át - Vas megyeieknek is.

Bakos Ágnes

Hatan vehették át idén a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést - köztük Janászek Ferenc, a Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola ének-zene tanára, a táplánszentkereszti fúvószenekar karnagya. A méltatás szerint több évtizedes zenepedagógusi munkáját, valamint fáradhatatlan közösségépítő tevékenységét ismerték el.

Az augusztus 20. alkalmából állami és miniszteri kitüntetést kapott díjazottak a Földművelésügyi Minisztériumban Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetettjei tizen voltak idén, köztük két vasi.
Biró Ferenc, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. gazdasági igazgatója, az erdőgazdálkodás területén végzett több mint négy évtizedes munkájáért. A másik vasi elismert Belencsák Mihály körmendi késkészítő népi iparművész.Életfa Emlékplakett Arany fokozata kitüntetést hárman vehettek át Fazekas Sándor minisztertől. A három kitünte-tett között van Tóth Pál, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. nyugalmazott főmérnöke, a Vasvári Erdészet volt veze-tője. Hat évtizedes kiváló erdészeti tevékenységéért kap-ta a díjat, amelyet fia, Tóth Gábor vett át a ceremó-nián.
Miniszteri Elismerő Oklevelet 29 személy részére adott át idén Fazekas Sándor.
Közöttük volt Monostori Miklós, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. sárvári erdészeti igazgatója. A méltatásból kiderül: három és fél évtize-des erdészeti munkájáért, kimagasló gazdasági ered-mények elérésében végzett te-vékenységéért, vezetői munkásságáért tüntették ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!