Hírek

2012.07.02. 18:20

A Dance Jam nagy sikere: a táncosok három Európa-bajnoki címmel térhettek haza

Léva, Kőszeg - A szlovákiai Léván rendezték meg a látványtáncosok Európa-bajnokságát. A kőszegi Dance Jam három koreográfiája nyert.

Némethy Mária

Harmadik alkalommal rendezték meg a szlovákiai Léván a látványtáncosok Európa-bajnokságát. Idén öt ország részvételével az elmúlt hétvégén három napon át folytak a versenyek. A kőszegi Dance Jam táncosai tavaly több dobogós helyet is szereztek, így aztán nagy elvárással indultak a megmérettetésre most is. Reményeik valóra váltak: három Európa-bajnoki címmel tértek haza.

Magával ragadó, sokszínű műsort láthatott a közönség. Természetesen a Dance Jam lányai sem maradtak el a többiektől. Kimunkált mozdulataik, a táncukban kifejeződő öröm, az érdekes és látványos koreográfiák a szigorú zsűrit is levették a lábáról. Ennek eredményeképpen a duók és triók kategóriájában egy negyedik, egy harmadik és egy első helyet sikerült megszerezniük a Homo Ludens koreográfiával. Külön öröm a számukra, hogy a felnőtt korosztályban versenyző csoport maga mögé utasította az örök rivális budapesti csapatot, az Eltitkolt álmok című koreográfiával, s így a harmadik Európa-bajnoki címet is begyűjtötték.

- Méltó befejezése volt ez az eredmény a tavasz óta tartó versenyekben gazdag időszaknak. Köszönet mindazoknak, akik bíztak bennünk, és anyagilag is támogatták a csapatot, hiszen segítségük nélkül nem tudtuk volna ezeket a szép sikereket elérni - mondta el a csoport művészeti vezetője, Földesiné Németh Csilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!