Hírek

2013.06.05. 17:53

A fürdőhelyiségek felújítása szükséges

Levelet írt Bana Tibor és Vágó Sebestyén, jobbikos országgyűlési képviselő a gyógypedagógiai intézmény fürdőhelyiségeinek felújítása érdekében. A minisztériumi válasz pozitív.

Németh Adél

Van-e remény a kőszegi Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény belső felújítására? Ezt a kérdést intézte Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei elnöke frakciótársával, Vágó Sebestyénnel együtt Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez.

Levelükben tájékoztatást nyújtottak arról, hogy az 1957 óta működő intézményben a sajátos nevelési igényű tanulókat fejlesztik. Ezt írták: „Az intézmény sorsát szívünkön viselő országgyűlési képviselőkként legutóbbi látogatásunk alkalmával szomorúan és megdöbbenéssel tapasztaltuk a vizesblokkok többségének elavultságát.”

Kiemelték: beázik az intézmény mennyezete, hangsúlyozták: a leány és fiú fürdőhelyiségek felújítása nem tűrhet halasztást. A minisztérium nevében Doncsev András államtitkár válaszolt. Levelében megfogalmazta: a KLIK kőszegi tankerülethez tartozó intézmény fürdőhelyiségeinek felújítása szükséges.

A korszerűsítésre az iskola korábban nem pályázott. Ismertette: a tankerület a munkák és a költségek felmérésének előkészítését megkezdte. Emellett vizsgálják a pályázati lehetőségeket. Ha ezen az úton nem tudnak forrást teremteni, akkor a KLIK, mint működtető finanszírozza a költségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!